Alternativa Torredembarra exigeix la dimissió de l’alcalde Eduard Rovira com a regidor d’Hisenda

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/12/2023

El grup municipal d’Alternativa Torredembarra ha presentat una moció perquè sigui votada en el proper ple municipal demanant la reprovació del regidor d’Hisenda, Eduard Rovira -que actualment també és alcalde-, i exigint la seva dimissió com a regidor delegat de l’Àrea d’hisenda “com a màxim responsable de la pujada abusiva de les ordenances fiscals del 2024”. La formació municipalista també demana en la moció que se suspengui de forma immediata l’aplicació de les noves ordenances fiscals fins que no siguin redactades unes de noves acordades entre tots els grups polítics de l’Ajuntament de Torredembarra.

En un comunicat. Alternativa afirma que “els torrencs i torrenques pateixen un alcalde que destaca, entre d’altres, per la manca de transparència ocultant informació i evitant compartir-la amb la oposició i la ciutadania, l’absència d’un pla de govern que permeti planificar i treballar en un pla d’acció eficient i adient a les necessitats municipals i l’obscurantisme i la presa de pel en reunions amb ciutadans que, presumptament, es feien per recollir propostes de millora i que no van tenir cap seguiment ni resposta, malgrat les reclamacions dels ciutadans assistents”.

També acusen Rovira de “personalisme alhora d’acaparar tots els càrrecs en organismes i institucions fora de l’Ajuntament, com ara president de BASE de la Diputació de Tarragona, autocandidat a conseller de la societat de del Port de Torredembarra, i de negligència en la planificació d’obres con les dels vestidors de la piscina vella, en les que si es va fer algun estudi de previsió de riscos no s’han implementat, el que ha portat a presentar una denuncia a la Generalitat de Catalunya que ha requerit a l’Ajuntament que faci públiques les mesures correctores en mesura de higiene i d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, a més de l’abús en un increment sobtat dels impostos municipals”.

A més, Alternativa recrimina a Rovira “deixar morir les comissions de participació ciutadana que li haguessin permès estar en contacte amb la ciutadania, conèixer les necessitats i les propostes del municipi i dels seus habitants i fomentar el diàleg i la riquesa de la democràcia”.

“A causa de tot això, en el darrer mes hem vist com la ciutadania ha sortit al carrer convocada per Alternativa Torredembarra i d’altres veïns i veïnes alhora que s’ha engegat una recollida de signatures i entrada d’instàncies amb al·legacions a les pujades d’impostos que actualment pugen a quasi 2.000 en total a l’hora de redactar aquesta moció”, recorden en el comunicat.

“Aquestes pràctiques demostren la manca de respecte i de qualitat democràtica del Rovira, que mostra un tarannà autòcrata, censor i clarament antidemocràtic tant envers la oposició com, i això és el pitjor, envers els ciutadans i ciutadanes als que es deu i pels que hauria de governar”, conclou Alternativa, que recorda que a partir del mes de juny de 2024, moment en que Rovira Gual deixarà de ser l’alcalde de la nostra vila, seguirà mantenint la regidoria d’Hisenda, lloc des del que ja preparat les ordenances fiscals aprovades en el plenari extraordinari del dia 26 d’octubre.

Foto: Carles Fuxet és el regidor d’Alternativa Torredembarra. / TWITTER

Hemeroteca

Tweets recents

Share This