Oriol Castro, l’estrella Michelin de la Torre

FOTO: Oriol Castro, a la dreta, en una mostra gastronòmica del Bull a Torredembarra. / Arxiu

REDACCIÓ – Torredembarra, 29/11/2023

Disfrutar, el restaurant barceloní d’Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, ha aconseguit la tercera estrella Michelin, la màxima distinció d’aquesta guia de l’alta cuina a nivell mundial. Una gran notícia per a Torredembarra que ens ha deixat enguany la Guia Michelin 2024 la gala de la qual es va presentar aquest dimarts a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Disfrutar ho ha assolit també al costat del restaurant Noor, a Còrdova, del xef Paco Morales. El mateix Oriol Castro confessava en la gala que s’havien quedat ‘de pasta de moniato asseguts a la cadira’ en el moment que es coneixia la tercera estrella del Disfrutar.

El seu lligam amb Torredembarra

Oriol Castro Forns va néixer a Barcelona el 23 de març de 1974. Conegut inicialment per ser la mà dreta de Ferran Adrià, a la cuina del Bulli des de 1997, és considerat pel mateix Ferran Adrià com ‘un dels millors xefs del món’. Després del tancament del Bulli, el 2011, l’any següent Castro i els seus dos companys del Bulli, el vila-secà Eduard Xatruch i Mateu Casañas –tots tres considerats ‘el cor de la cuina del Bulli’- van obrir el restaurant Compartir, a Cadaqués. El 2015, els tres socis van obrir el seu segon restaurant Disfrutar a Barcelona amb el que han assolit enguany les tres estrelles Michelin, la màxima distinció de la guia.

De ben petit, Oriol Castro, ha estiuejat a Torredembarra, on els seus pares hi tenen residència. És soci de l’Associació de Gussiaires de Baix a Mar i sempre ha col·laborat amb esdeveniments gastronòmics a la vila com la Mostra Gastronòmica del Bull, entre d’altres. En l’actualitat, segueix passant les seves vacances a la població torrenca amb la seva família, i ha confessat, en més d’una ocasió que és un enamorat de la platja de Baix a Mar, la seva gent i la seva gastronomia, especialment, els ranxets. Enhorabona Oriol!

Hemeroteca

Tweets recents

Share This