Més del 70 % de les actuacions del SIAD a Torredembarra són per violència masclista

REDACCIÓ – Torredembarra, 25/11/2023

El Servei d’Informació i Assessorament de les Dones a Torredembarra ha atès un total de 57 persones durant aquest any que han comportat un total de 338 actuacions en diferents àmbits, la majoria de les quals, un 73,37 %, han estat per violència masclista (248). El perfil majoritari de les persones ateses són dones d’entre 30 i 65 anys, de nacionalitat espanyola. Actualment, el SIAD a Torredembarra és atès per personal del Consell Comarcal del Tarragonès. Aquestes xifres mostren un increment tant de les dones ateses (passant de 35 a 57) com de les actuacions per violència de gènere (de 140 a 248).

Les dades aportades per la Policia Local de Torredembarra mostren com les denúncies per violència masclista s’han incrementat, passant de les 24 de l’any passat a les 32 actuals. També s’ha produït una denúncia per agressió sexual i quatre denúncies administratives per infraccions contra la llibertat sexual. Arran de tots aquests fets, s’han realitzat 11 detencions directes i 7 més per trencament de l’ordre d’allunyament. La majoria dels fets tenen lloc en cap de setmana o dies festius (un 80 %)

Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

L’Ajuntament de Torredembarra commemora el Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones amb una proposta artística i literària amb el títol ‘Conversa, obra i vida amb l’artista Maria Huerga’, avui, a les 18 hores, a la Sala Lluís d’Icart del Castell de Torredembarra.

La regidora d’Acció Social i Igualtats, Marga Rovira, ha recordat la importància de lluitar i visibilitzar la violència envers les dones en totes les seves formes i ha explicat que enguany s’ha programat un acte amb un format diferent i més intimista

La commemoració s’iniciarà amb la lectura del manifest d’aquest 25N a càrrec de representants dels grups polítics municipals.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This