El Centre d’Estudis Sinibald de Mas distingit en els Premis Tarragonès 2023

REDACCIÓ – Torredembarra, 25/11/2023

El Centre d’Estudis Sinibald de Mas de Torredembarra culmina la celebració del seu 40è aniversari de la seva fundació amb un important reconeixement a la seva important trajectòria: el XXIIè Premi de Difusió Eutyche en els Premis Tarragonès 2023. El Consell Comarcal del Tarragonès, amb la voluntat de promocionar la cultura i el servei als municipis, convoca anualment aquests guardons en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió.

El jurat ha destacat la seva tasca continuada d’impuls dels estudis, la recerca, el debat i la difusió dels valors culturals, científics i artístics de Torredembarra i del Baix Gaià. I també cal fer esment al compromís amb la seva conservació, especialment pel que fa als temes històrics, arqueològics, patrimonials i mediambientals, entre d’altres.

L’objectiu d’aquest premi és distingir una personalitat o associació que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. El jurat el formaven Pilar Casas, Jaume Garcia, Jordi Piqué i Dolors Saumell. Va lliurar el premi Josepa Figueras, presidenta de la comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

El Casal Municipal de Perafort ha acollit aquest divendres, 24 de novembre, l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès, una cita cultural de referència que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca. Aquests guardons compten amb la col·laboració de l’empresa Repsol. L’acte ha estat conduit per la periodista Roser Marquès i ha comptat amb un concert de la formació musical Ensemble de Flautes de la Banda Unió Musical de Tarragona.

El projecte La ciutat de Tarragona i la irrupció a la contemporaneïtat (1814-1833) de Carlos Moruno ha obtingut la XXIVa Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura. La beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a un municipi de la comarca o en el seu conjunt, amb l’objectiu d’anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450 euros i la publicació del treball a la col·lecció Els llibres del Consell.

Per altra banda, el jurat va acordar concedir el  Premi de creació Lucius Anneus Florus a l’escriptor Joan Cavallé en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació literària. Ha escrit narrativa, novel·la, assaig, ha fet traducció i cal mencionar, d’una manera especial, el teatre. El jurat ha volgut destacar el seu compromís amb el territori i la capacitat de generar projectes culturals per divulgar el patrimoni literari.

Foto: La presidenta del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, Iris Gual, recollint el premi. / CCT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This