Torredembarra commemora el Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones amb una proposta artística i literària

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/11/2023

L’Ajuntament de Torredembarra commemorarà el Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones el proper 25 de novembre, i ho farà amb una proposta artística i literària amb el títol ‘Conversa, obra i vida amb l’artista Maria Huerga’, a les 18 hores, a la Sala Lluís d’Icart del Castell de Torredembarra.

Maria Huerga, natural de Manacor, és pintora i escriptora, i el proper dissabte presenta el seu primer llibre, Fill de rei, juntament amb l’exposició de la seva obra pictòrica, que es pot visitar del 22 al 25 de novembre, a la Sala Lluís d’Icart.

Huerga ha trobat en la pintura -i ara en la literatura- la forma de desenvolupar-se personal i artísticament per a assolir una nova socialització arran d’haver sigut víctima d’abusos i violència. Compromesa fa més de deu anys amb la lluita en contra de la violència de gènere, aquest 2023 ha publicat la seva primera obra literària, un relat autobiogràfic colpidor, diferent i dur; però alhora d’una lectura apassionada i intensa, un llibre per a meditar i per a viure, i que com ella mateixa defineix ‘és un llibre escrit amb el cor’.

En l’acte de dissabte, obra literària i pictòrica es fusionen per entendre la pintura solitària com a metàfora de llibertat, expressió que defineix a la seva publicació. La presentació comptarà amb la intervenció de Tonina Cerdà Ripoll, cap de Programes Públics Fundació Museu Picasso de Barcelona i l’artista Maria Huerga conversarà amb la coordinadora d’Ona la Torre, Raquel Martínez.

La regidora d’Acció Social i Igualtats, Marga Rovira, ha recordat la importància de lluitar i visibilitzar la violència envers les dones en totes les seves formes i ha explicat que enguany s’ha programat un acte amb un format diferent i més intimista.

L’acte s’iniciarà amb la lectura del manifest d’aquest 25N a càrrec de representants dels grups polítics municipals.

Foto: Maria Huerga, natural de Manacor, és pintora i escriptora. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This