El ple aprova la modificació de les ordenances fiscals de Torredembarra en un ple tens

REDACCIÓ – Torredembarra, 27/10/2023

El govern municipal va fer valdre la seva majoria absoluta per aprovar sense dificultats els canvis en les ordenances fiscals que entraran en vigor l’1 de gener. L’exercici, però, no va ser plàcid. El ple va ser seguit en directe per desenes de persones que, amb crits i proclames constants, van mostrar el seu rebuig a la pujada d’impostos.

De fet, l’IBI pujarà l’any vinent un 17% a Torredembarra i la taxa de la brossa per als particulars, ho farà en un 27%. La proposta va tirar endavant amb el vot a favor dels tres partits del govern, ERC, PSC i Junts, mentre que els quatre partits de l’oposició, amb un únic regidor cadascun, es van posicionar en contra en bloc, cadascun des del seu posicionament ideològic.

El govern, enmig de les protestes dels assistents, va argumentar el perquè d’aquesta pujada dels principals impostos i taxes que es paguen al municipi. Amb parlaments breus i escuets, els portaveus dels tres partits van exposar que era un exercici incòmode, però necessari per tal que l’Ajuntament pugui fer front a l’increment de despesa, derivada de factors externs com l’IPC desbordat i l’encariment del servei de la brossa. A més, s’ha de tenir en compte que, en principi l’any vinent, ja no es podrà fer servir el romanent de tresoreria per pagar despesa corrent.

Ni els partits de l’oposició, ni el nombrós públic assistent van comprar aquesta justificació. De fet, els parlaments dels regidors de la CUP, l’Alternativa, el PP i Vox criticant la proposta del govern van despertar crits d’aprovació entre el públic i, fins i tot, peticions de dimissió, proclamades a ple pulmó. En els argumentaris de l’oposició es van sentir paraules gruixudes com “atracament a mà armada”, “atropellament a la ciutadania” i “vulneració de drets democràtics”, perquè no hi havia hagut possibilitat de debatre les ordenances abans de portar-les a ple.

Més enllà de les pujades d’impostos, els partits de l’oposició van aprofitar per qüestionar l’encariment del preu que es paga pel contracte de la brossa, que s’ha prorrogat per la via d’urgència a l’espera de poder licitar el nou.

Foto: La sala de plens es va omplir per seguir el ple de les ordenances fiscals. / ONA LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This