Alternativa Altafulla defensa la seva gestió econòmica i acusa l’actual govern de mentir

REDACCIÓ – Altafulla, 23/10/2023

Han tardat quatre dies, però Alternativa Altafulla ha respòs finalment a les acusacions del  govern actual del municipi respecte a la situació econòmica amb què s’han trobat l’Ajuntament, cosa que complica l’elaboració del pressupost 2024. La portaveu de la formació ecosocialista i exalcaldessa, Montse Castellarnau, afirma que aquestes dades són falses i que afirmar que hi ha un forat causat per l’anterior govern és una “cortina de fum” que vol tapar la seva “manca de responsabilitat i manca de capacitat per governar” i que serviria per justificar la previsible pujada d’impostos per l’any que ve.

El regidor d’Hisenda en l’anterior govern, Francesc Farré, ha assenyalat que entre la moció de censura al maig del 2022 i les darreres eleccions locals, justifica l’ús de bona part -2,2 milions d’euros- del romanent existent, de poc més de 2,5 milions d’euros, perquè els pressupostos estaven prorrogats i assegura que quan es va deixar el govern, els comptes no presentaven cap dèficit ni irregularitat. Per tant, considera que no hi ha cap desajust econòmic de 800.000 euros i no es justifica cap pujada d’impostos.

‘Gestió de qualitat’ a La Violeta

Pel que fa al que hauria provocat una part d’aquest dèficit denunciat per l’actual equip de govern, la gestió del Casal La Violeta, Alternativa té clar que es va fer una “gestió de qualitat” de l’equipament, convertint-lo en un referent cultural al territori i per això considera plenament justificada aquesta despesa de 161.000 euros derivada d’un any de programació a l’espai. Igualment, creu que una població com Altafulla ho pot assumir. “Tots els inicis són complicats”, diu Castellarnau.

Des d’Alternativa acusen el govern de “manca de transparència” i esperen veure quina és la pujada d’impostos proposada pel govern en una pròxima Comissió d’Hisenda de la qual lamenten no tenir encara convocatòria, però que preveuen se celebri aquest dijous, 26 d’octubre, per poder dur al ple municipal les ordenances abans que finalitzi el mes.

Foto: Montse Castellarnau i Francesc Farré durant la compareixença. / AA

Hemeroteca

Tweets recents

https://twitter.com/tdbactualitat

Share This