Mañé i Flaquer ja té una nova placa a la seva casa natal

REDACCIÓ – Torredembarra, 15/10/2023

Torredembarra segueix la celebració del bicentenari del naixement del periodista Joan Mañé i Flaquer. Aquest dissabte, 14 d’octubre, es va fer la descoberta d’una placa a la casa natal i una taula rodona amb el títol ‘La Torredembarra del segle XIX’, organitzades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra i el Centre d’Estudis Sinibald de Mas. També es va comptar amb la col·laboració de la URV i de la Diputació de Tarragona. Per al mes de novembre, s’ha preparat una jornada acadèmica de periodisme que s’anunciarà properament.

Dins dels actes commemoratius del bicentenari, cal recordar que el mes de març es va presentar “Joan Mañé i Flaquer. La notícia com a estil de vida (1823-1901)”, la seva biografia escrita per Jordi Bou Ros, amb un epistolari que la complementa, i que s’ha dut a terme una exposició en diferents edificis i establiments comercials de Torredembarra, començant pel Pati del Castell i acabant a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, que ara s’ha aplegat en el seu conjunt al mateix Pati del Castell i que aquests propers dies encara es podrà veure.

Foto: Moment de la descoberta de la placa commemorativa. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This