L’Ajuntament de Torredembarra fa tractaments setmanals contra els mosquits

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/10/2023

Des de mitjans de març fins a finals d’octubre, l’Ajuntament de Torredembarra du a terme el tractament per eliminar al màxim la població de larves de mosquits amb l’objectiu que la quantitat de mosquit adult no sigui significativa i no causi molèsties a la població. Setmanalment, una empresa especialitzada realitza aquest tractament a la zona humida de l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans i en d’altres zones susceptibles de contenir les larves d’aquests insectes.

Puntualment, es duen a terme altres accions especials com la que es va realitzar divendres passat, 29 de setembre, després d’haver-se detectat una major presència de mosquits fruit de les fortes pluges de dies enrere, que han creat bassals en indrets no habituals i també que han produït acumulacions d’aigua en propietats privades que, possiblement, no s’han eliminat.

Algunes de les zones amb un tractament més intens són: al voltant de l’escola l’Antina i la rasa, Àmfores/Clarà, Nova Torredembarra, Marítima Nord i Sud, i també als vials del tren i les passeres.

Cal tenir present que les actuacions de l’Ajuntament són en espais públics i que els privats són responsabilitat de les persones propietàries. A més, els tractament són per a les larves i no es pot actuar sobre els mosquits adults perquè la quantitat de producte que s’hauria d’utilitzar a l’aire lliure seria nociu per a la salut pública.

La Regidoria de Sostenibilitat exposa un seguit de recomanacions per col·laborar en la prevenció dels mosquits:

Buidar i mantenir buit qualsevol recipient d’exterior que pugui acumular aigua.

Cobrir els petits forats i depressions del terreny que acumulin aigua per evitar que s’entolli.

Vigilar les basses petites i bidons on es recull aigua de pluja per regar, buidar-los setmanalment i cobrir-los amb una tela mosquitera.

Mantenir cobertes les piscines mentre no s’utilitzin.

Tapar els forats de troncs i les branques dels arbres amb sorra.

Canviar setmanalment l’aigua de les plantes que viuen en medi aquàtic.

També s’anima la ciutadana a notificar la presència de piscines amb aigües no tractades per poder requerir els tractaments larvicides corresponents a les persones propietàries.

Foto: Imatge d’arxiu d’un tractament de larves de mosquit. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This