Més de 8.000 persones visiten la dotzena edició de la Fira d’Indians

REDACCIÓ – Torredembarra, 12/9/2023

La dotzena edició de la Fira d’Indians de Torredembarra ha tornat a omplir de visitants els carrers del Nucli antic. La regidora de Turisme, Jovita Baltasar, ha explicat que calculen que més de 8.000 persones han visitat el certamen. L’organització es mostra molt satisfeta ja que la participació és superior a la de l’any passat (al voltant de 5.000 persones) i hi va haver molt bon ambient festiu.

Els actes es van iniciar divendres a la tarda, a la Sala Lluís d’Icart, amb la presentació del documental de TV3 ”Negrers, la Cataunya esclavista” produït per Abacus, i la presentació del llibre “1001 curiositats, els Indians catalans” de Tate Cabré.

Les activitats amb més nombre de participants van ser la visita a l’exposició “El llegat indià”, ubicada al Pati del Castell, amb 2.850 persones, el taller de salsa amb 2.000 (durant tot el cap de setmana, a la plaça de la Vila, a càrrec de Salsitxo), les havaneres amb 850 (a càrrec del Grup Xarxa, diumenge al vespre), la rumba catalana amb 800 més (a càrrec de Los Desmadrados, diumenge a la nit) i la plantada i ball dels Gegants Indians de Torredembarra amb 600 (dissabte a la tarda).

Les visites guiades al patrimoni indià i al cementiri van acollir un centenar de persones, igual que els tallers de gorres de cop dirigits als infants. Les propostes gastronòmiques també van tenir molt acceptació (degustació de cafè i xocolata, degustació de suc de canya amb trapiche, xocolatada popular i tast de vins i xocolata amb relats indians), amb la participació total de prop de 1.300 persones, entre d’altres activitats.

Foto: La Fira d’Indians s’ha celebrat al nucli antic de la Torre. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This