‘Bastint Anhels’, d’Albert Maria Nel·lo, s’exposa a la Sala Lluís d’Icart fins al 29 de setembre

REDACCIÓ – Torredembarra, 8/9/2023

L’exposició de fotografies ‘Bastint Anhels’ de d’Albert Maria Nel·lo es pot visitar fins al 29 de setembre, a la Sala Lluís d’Icart, en horari de dilluns a divendres, de 9 a 16 hores. En aquesta exposició de temàtica castellera, l’autor reflexa com una amalgama de mans, turmells i colzes, els castells, es van bastint i s’acosten al cel per pessigar-ne l’essència i tornar. Tornar a plaça per riure, plorar, xisclar i compartir amb els companys totes les emocions humanes concentrades amb una intensitat de perfum.

L’autor ens presenta una selecció d’instants fugaços que ens mostren la força d’una cultura i un país per lluitar, organitzar-se i no defallir. Individualitat i col·lectiu brillen a parts iguals en una simbiosi perfecta. Endinsant-nos-hi, evidenciem com en la gran diversitat humana present en cada construcció, cadascú vetlla per un anhel comú, i ens serveix de model per la vida. Les imatges ens parlen de colles, sense importar-nos el color de la camisa, sinó l’esperit del moviment. L’humà perd la por al contacte, al tacte d’altri, per tal d’assolir fites comunes, i, plegats, besar el cel.

Albert Nel·lo

Albert Nel·lo, fotògraf autodidacta agafa la màquina al voltant del 40 anys. Tanmateix la seva vocació es prèvia, en paraules seves “tenia ja la fotografia a la mirada”. De més jove sentia ja un interès profund per la disciplina, aprèn de llibres de fotografies i practicant les tècniques de grans fotògrafs.

Fotògraf versàtil que ha treballat diferents estils, el blanc i negre, el color en diversos formats,… i una temàtica molt variada, actes festius i populars com Santa Tecla, Carnaval, etc…; La Setmana Santa de Tarragona, actuacions de dansa, el Tàrraco Viva, esdeveniment en què ha atrapat moments durant 15 edicions; el retrat teatral, etc.

Gran amant del jazz, té un extens arxiu de fotografies de músics de jazz, en blanc i negre, obtingudes en els festivals més importants de jazz de Catalunya.

Nascut a Tarragona, aquesta ciutat és l’escenari de part de les seves fotografies, tot i que es desplaça sovint arreu de Catalunya per captar les seves instantànies.

Nel·lo participa assíduament en importants concursos de fotografia, on obté premis tant destacats com el 1r premi del concurs de Setmana Santa l’any 2000 i 2005, primer premi a Martorell, el “Venus 76”, fins a quatre ocasions obté el 1r guardó del Concurs estatal de diapositives de Puig-Reig, – premi reconegut per la Federació Catalana de Fotografia -. Els anys 2002 i 2010 rep primers premis del certamen fotogràfic de la Mitja Marató de Tarragona. Ha participat en diverses ocasions al Concurs Internacional de Fotografia de la Vila de Cambrils.

Foto: Una de les imatges que es pot veure a l’exposicó. /  AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This