El Nucli antic de Torredembarra acull la Fira d’Indians del 8 al 10 de setembre

REDACCIÓ – Torredembarra, 29/8/2023

Els dies 8, 9 i 10 de setembre el Nucli antic de Torredembarra acull la dotzena edició de la Fira d’Indians amb mercat, mostra d’oficis i activitats diverses a l’entorn del patrimoni, organitzada per la Regidoria de Turisme.

La regidora de Turisme, Jovita Baltasar, ha explicat que les principals novetats d’enguany són la projecció del documental sobre la Cayalunya esclavista, la presentació del llibre de d’històries i anècdotes d’indians catalans singulars, la inclusió de la rumba catalana dins dels actes musicals, així com de la plantada i ball dels gegants indians de Torredembarra.

Programa

Divendres, 8 de setembre

A les 17.30 h: Sala Lluís d’Icart (Ajuntament de Torredembarra), projecció del documental: “Negrers, la Catalunya esclavista”, producció de TV3 produïda per Abacus.

A les 19 h: Sala Lluís d’Icart (Ajuntament de Torredembarra). presentació del llibre: “1001 curiositats, els Indians Catalans” Històries i anècdotes de personatges singulars. A càrrec de Tate Cabré, doctora en Periodisme i en Ciències de la Comunicació i experta en Indians. Presenta Josep Bargalló, catedràtic de Secundària, llicenciat en Filologia Catalana i màster en Llengua, Literatura i Estudis Catalans.

Dissabte, 9 de setembre. De 10 a 22 h. Nucli antic

A partir de les 10 h: C. Joan Güell Mercat indià i mostra d’oficis, animació musical amb La Pianola: el pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del s.XIX i principis del s.XX.

A partir de les 11.30 h: Per l’entorn de la fira, actuació de música cubana a càrrec del Cor Badeveus.

A les 12 h: Pati del Castell, inauguració oficial de la Fira.

A continuació, al Pati del Castell, degustació de cafè (fins exhaurir existències). Demostració d’extracció de suc de canya amb “trapiche” a càrrec de Cat Patrimoni.

A les 12.30 h, al Pati del Castell, música cubana en directe a càrrec del Cor Badeveus

A les 18 h, Pati del Castell, degustació de cafè (fins exhaurir existències). Demostració d’extracció de suc de canya amb “trapiche” a càrrec de Cat Patrimoni.

De 18 a 20 , a la plaça de la Vila, Taller de gorres de cop a càrrec de Atanagrum. Sessions cada 40 minuts: 18.00 h, 18.40 h i 19.20 h. Per a infants a partir de 6 anys. Activitat gratuïta. Places limitades.

A les 18.30 h, punt trobada: Cementiri, Visita guiada al cementiri municipal. Preu: 3 € (fins a 12 anys gratuït) Idioma: català. Inscripcions: www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de l’activitat en cas de disponibilitat de places, a la carpa de la Regidoria de Turisme situada a la Pl. del Castell. Places limitades.

A les 19 h, a la plaça del Castell, plantada i ball dels Gegants indians de Torredembarra.

A les 22 h, plaça del Castell, rumba catalana amb Los Desmadraos.

Diumenge, 10 de setembre

De 10 a 22 h, Nucli antic,  partir de les 10 h, carrer Joan Güell Mercat indià i mostra d’oficis. Animació musical amb La Pianola: el pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del s. XIX i principis del s. XX.

A les 12 h, al Pati del Castell, egustació de cafè i xocolata (fins exhaurir existències). Demostració d’extracció de suc de canya amb “trapiche” a càrrec de Cat Patrimoni.

A les 12.30 h, punt de trobada: Pati del Castell. Visita guiada al patrimoni indià. Preu: 3 € (fins a 12 anys gratuït) Idioma: castellà. Inscripcions: www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de l’activitat en cas de disponibilitat de places, al pati del Castell. Places limitades.

A les 18 h, plaça del Castell, Xocolatada popular (Fins exhaurir existències)

De 18 a 20 h, plaça de la Vila, Taller de gorres de cop a càrrec de Atanagrum. Sessions cada 40 minuts: 18.00 h, 18.40 h i 19.20 h. Per a infants a partir de 6 anys. Activitat gratuïta. Places limitades.

A les 18.30 h, Pati del Castell, Tast de vi i xocolata amb relats indians. Coneix els relats indians de Torredembarra acompanyats d’un tast de vi i xocolata. Tastarem 3 vins i 3 xocolates de la mà de la somelier de La Gastronòmica, acompanyat del relat d’Anna Castellví, de la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya on descobrirem que els indians, el vi i la xocolata estan molt connectats. Preu: 3 €. Inscripcions: turime@torredembarra.cat Organitza: Xarxa Municipis Indians de Catalunya. Patrocina Vins Perelada i Xocolates Torras. Aforament limitat.

A les 22 h: Pl. del Castell, Havaneres amb el Grup Xarxa. Es servirà rom cremat a la mitja part. (Fins exhaurir existències).

Altres activitats, durant tot el cap de setmana:

Exposició “El Llegat Indià, un passat en comú per descobrir”, del 5 al 10 de setembre al pati del Castell, organitzat per la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya.

Exposició “De Torredembarra a Amèrica (1739-1914)”. 20 plafons distribuïts per l’espai de la Fira.

Taller de salsa a càrrec de Salsixto, pl. de la Vila.

Demostracions d’oficis en diversos espais de la Fira.

Foto: Una imatge del mercat indià de l’any passat. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This