La plaça de Catalunya reobre aquest 1 se setembre al trànsit només per a residents i serveis autoritzats

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/9/2023

La plaça de Catalunya s’ha reobert aquest migdia, 1 de setembre, al trànsit només per a persones residents i serveis autoritzats. Cal tenir present que en tota la plaça la prioritat és dels vianants i que 10 km/h és la velocitat màxima de circulació.

Aquesta setmana s’ha dut a terme la reordenació de l’espai amb senyalització viària horitzontal i vertical per regular el trànsit a la zona. També s’han tornat a ubicar els contenidors de residus urbans i s’han establert zones de càrrega i descàrrega, d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i zones blaves en carrers de l’àrea d’influència de la plaça. A més, s’han senyalitzat aparcaments de motos i de bicicletes. Una segona fase d’implementació de modificacions viàries es durà a terme quan finalitzin les obres del carrer Girona i carrer Lleida previstes per inicis de l’any vinent.

El projecte urbanístic de reforma de la plaça de Catalunya no es va dissenyar per a mantenir-la tancada al trànsit però després d’estar-ne uns mesos per les obres es va constatar com bona part del veïnat estava satisfet amb aquesta nova situació. Amb tot, s’han rebut diferents queixes per la supressió dels contenidors a la plaça i per afectacions al trànsit al carrer de Tarragona i de Barcelona.

Tenint en compte aquests diferents aspectes, s’ha optat per a una reobertura restringida a residents i serveis autoritzats que comptarà a partir de l’any vinent amb un sistema tecnològic que permetrà controlar-ne l’ús correcte. D’aquesta manera, a través d’un sistema de càmeres i semàfors, només tindran accés a la plaça els vehicles prèviament autoritzats.

Foto: Els vehicles ja circulen per aquesta plaça torrenca, però amb restriccions. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This