Figa Flawas, Buhos i Jordi LP, caps de cartell de la Festa Major de Santa Rosalia 2023

REDACCIÓ – Torredembarra, 11/8/2023

El canvi al capdavant de la regidoria de Festes, amb el relleu de Raúl García per Xavier Suàrez, ha volgut fer-se evident des del primer moment de la Festa Major de Santa Rosalia: la presentació del programa. Per primer cop, aquesta presentació s’ha fet en un acte públic davant de la Fundació Pere Badia. Ha estat aquest divendres, 11 d’agost, i a Suàrez l’han acompanyat, a més d’altres regidors, representants de les diferents entitats del Seguici Popular També hi han estat elements que aquest 2023 estan d’aniversari: els Gegants Joan i Rosalia, la Virgilia i la Virgilieta.

En el programa d’actes, que arrenca el 25 d’agost i finalitza el 10 de setembre també es noten aquests canvis, amb dos grups de referència del panorama musical català, els vallencs Figa Flawas i els penedesencs Buhos. També destaca l’actuació del veterà showman Jordi LP i una novetat amb ADN torrenc, la Festa Big X de La Xatarra -en parlem més àmpliament a la pàgina 10-. La Festa RAC 105 també és una de les apostes musicals fortes de la festa major torrenca.

El programa de la Festa Major de Santa Rosalia 2023 s’ha confeccionat amb l’objectiu de convertir-la en una oferta festiva per a tothom. El regidor de Festes de l’Ajuntament de Torredembarra, Xavier Suàrez, ha reinvindicat Santa Rosalia com un dels actius festius de referència al Camp de Tarragona i al conjunt del país i ha ressaltat que s’ha dut a terme una aposta decidida per la diversificació d’actes, recollint les propostes dels diferents col·lectius: infants, joves i adults.

Com cada any, en la Festa Major de Santa Rosalia tenen gran pes els actes més tradicionals amb els elements del Seguici Popular. El programa inclou diferents esfemèrides: el 65è aniversari dels gegants Joan i Rosalia i el 25è aniversari de la Virgília, que se celebraran el 26 d’agost. El mateix dia tindrà lloc la presentació del nou vestuari del Ball de Diables.

Els pregoners d’enguany, el 25 d’agost, seran Daniel Rovira Fortuny i Jordi Rovira Fortuny, dels pocs pagesos i pageses que encara queden a Torredembarra. Els germans Fortuny en són els més joves. La diada castellera (3 de setembre) comptarà amb la participació dels Nens del Vendrell, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Torredembarra i els Nois de la Torre.

 

Programa

 

Divendres 25 d’agost – El Pregó

A les 20:30 h, a la plaça del Castell, Tronada d’obertura de la Festa Major.

En acabar, a la plaça del Castell, Lectura del pregó de Festa Major, a càrrec de Daniel Rovira Fortuny i Jordi Rovira Fortuny.

A les 22 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Sopar Popular. Preu 10 €. Venda de tiquets el dia 15 d’agost a les 17 h, a la plaça de la Vila i els dimecres i divendres de 20 a 23 h. a la Nau de l’Octavi. Organitza: Colla Castellera Nois de la Torre.

A les 23:30 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Xart Deejay. Organitza: Colla Castellera Nois de la Torre.

 

Dissabte 26 d’agost

A les 17 h, des del carrer de Gibert, III Baixada de Trastos dels Nois de la Torre. Organitza: Colla Castellera Nois de la Torre.

A les 18 h, a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, IV Concurs d’apilar caixes. Consulta’n les bases a les xarxes socials: twitter.com/XiquetsdeTDB, instagram.com/xiquetstorredembarra. Organitza: Colla Castellera Xiquets de Torredembarra.

A les 19 h, al carrer Joan Güell, Cercavila del 65è aniversari dels gegants Joan i Rosalia. Recorregut: carrer de Joan Güell, plaça de la Vila, plaça de la Font, carrer d’Antoni Roig, Plaça de Mossèn Joaquim Boronat, carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer de Joan Güell i plaça del Castell. Organitza: Ball de Gegants de Torredembarra.

A les 21:15 h, a la plaça del Castell, 25è aniversari de La Virgília, Bèstia de foc de Torredembarra, Amb la participació de la Colla Castellera Nois de la Torre i del Ball de Diables de Torredembarra. Organitza: La Virgília, Bèstia de Foc de Torredembarra.

A les 22:15 h, a la plaça del Castell, Presentació del nou vestuari del Ball de Diables. Organitza: Ball de Diables de Torredembarra.

A les 24 h, a la pista d’atletisme de la Zona Esportiva Municipal,  Festa THE BIG X (La Xatarra) Preu: 8. Venda d’entrades a https://vivetix.com/entradas-the-big-x-torredembarra-wu7b?s=link.

Diumenge 27 d’agost

A les 12 h, a la sala noble del Patronat Antoni Roig, Tradicional lliurament de dots.

A les 18 h, a la plaça del Castell, XVI Trobada de Ball Country i Line Dance, Organitza: Associació Country La Torre.

A les 18 h, a la plaça de l’Escorxador, Joc del Quinto del Ball de Diables. Vine a jugar-hi, hi haurà desenes de premis dels comerços de Torredembarra! Organitza: Ball de Diables de Torredembarra.

 

Dimarts 29 d’agost

A les 18 h, a la plaça del Castell, Inflables.

A les 20 h, a la plaça del Castell, Espectacle infantil Els Superherois, a càrrec de la companyia Pop Per Xics.

A les 23 h, a la plaça del Castell, Espectacle d’humor «L’ÚLTIM SHOWMAN» amb Jordi LP.

 

Dimecres 30 d’agost

A les 19 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Dona el xumet a la Mulassa i a la Mulasseta. Recorregut: carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer de Joan Güell i plaça del Castell. Organitza: Agrupació de Balls Populars de Torredembarra.

A les 20:15 h, a l’Església de Sant Pere Apòstol, Concert d’Orgue a la memòria a la Mestra de Torredembarra Montserrat Brulles Roig.

 

Dijous 31 d’agost

A les 19 h, al camp de futbol de la Zona Esportiva Municipal, Partit de Festa Major, UDT vs Combinat de jugadors del Baix Gaià. Organitza: Unió Deportiva Torredembarra.

A les 22 h, des de la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Correbars amb la xaranga Tocabemolls. Venda de tiquets a la mateixa plaça a partir de les 21 h. Organitza: Agrupació de Balls Populars de Torredembarra.

A les 24 h, a la plaça del Castell, Dj Jaumagi.

 

Divendres 1 de setembre

A les 19:15 h, a la plaça del Castell, Representació del Ball de Malcasats, A les 20:15h, al carrer Ample. Representació del Ball de Malcasats.

A les 21 h, al Sal i Sucre, “La Tabarra”. Pizzes, beure, música i actuació del Ball de Malcasats. Cal reserva prèvia al Sal i Sucre. Organitza: Ball de Malcasats.

A les 22 h, des de la plaça del Castell, Correfoc infantil amb el Ball de Diables infantil de Torredembarra, la Virgilieta, el Ball de Diables infantil de Tarragona, el Ball de Diables «Els Petits Diabòlics», el Drac de Sant Roc Petit de Tarragona i La Vibrieta de Tarragona. Recorregut: carrer del Freginal, Baixada de Sant Antoni, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer de Joan Güell i plaça del Castell.

A les 24h, a l’aparcament Mañé i Flaquer, Concert a càrrec de Buhos, Coco i Dj Aleix Ballester.

 

Dissabte 2 de setembre – La Rosalieta

A les 11:30 h, al carrer Industria de Baix a Mar, Representació del Ball de Malcasats. Organitza: Ball de Malcasats.

A les 12 h, a la plaça de la Vila, Vermut i concert a càrrec de Dantuvi. Organitza: Ball de Diables de Torredembarra.

A les 16 h, al carrer del Forn, “Cafè, xarrup i dolcet per un euret!”. Fes les postres amb els Malcasats i vine a ballar les millors cançons de l’any.

A les 17:15 h, al carrer del Forn, Representació del Ball de Malcasats.

A les 18:30 h des de la plaça de l’Escorxador, Representació del Ball de Malcasats.

En acabar, a la plaça de l’Escorxador, Representació del Ball Parlat del Ball de Diables infantil.

A les 22:30 h, des de la plaça del Castell fins a la Fundació Pere Badia, Desvetlla dels Gegants. Dona el xumet als Gegants. Els Gegants Antoni i Marina es despertaran i faran una cercavila acompanyats de la Fanfara. Anima’t a acompanyar-los!

En acabar, a la plaça de la Vila, Ball de gralles amb Les Antines. Cinc noies de diferents comarques de Catalunya decideixen crear una formació de quatre gralles i un timbal. Oferiran un concert amb èxits ben coneguts per fer-vos ballar. Organitza: Grallers de la Torre.

A les 00:30 h, a l’aparcament de Mañé i Flaquer, Festa RAC 105.

 

Diumenge 3 de setembre – La Vigília

A les 8 h, pels carrers de la vila, Matinades a càrrec dels grallers dels Nois de la Torre.

A les 12 h, a la plaça del Castell, Crida pública de la Festa, tritlleig de campanes i esclat dels dotze morterets.

Tot seguit, sortida de la Cercavila del Seguici Popular Infantil amb el Ball de Diables infantil, la Virgilieta, la Mulasseta, el Ball de Bastons infantil, el Ball de Pastorets infantil, el Ball del Patatuf i el Ball de Cercolets. Recorregut: carrer de Joan Güell, plaça de la Vila, plaça de la Font, baixada de Sant Antoni, carrer del Freginal i plaça del Castell.

Havent passat el Seguici Infantil per la plaça de la Vila, Entrada a plaça de les colles Castelleres i Diada castellera amb els Nens del Vendrell, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Torredembarra i els Nois de la Torre.

A les 17:45 h, des del portal de Padrines fins a la plaça de la Vila. Entrada de músics.

Seguidament, a la plaça de la Vila, Concert a càrrec dels músics que acompanyen el Seguici Popular.

A les 19:15 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat. Plantada dels elements del Seguici Popular.

A les 19:30 h, des de la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Cercavila de vigília amb el Ball de Diables, la Virgília, el Ball de Serrallonga, la Mulassa, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Gitanes, els Nans, els Gegants, el Ball de Cavallets i l’Àliga. Recorregut: carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer Major, carrer Ample i plaça del Castell

En acabar la cercavila, al carrer de Joan Güell, Representació del Ball Parlat del Ball de Gitanes.

A les 20:30 h, al Bluegrass La Traviesa, XIII Misteri del B’N’R. Organitza: Associació Cultural La Traviesa.

Revetlles

A Cal Llovet

A les 22:30 h, concert de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Costa Brava.

A les 24 h, ball de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Costa Brava.

A l’aparcament de Mañé i Flaquer, a les 24 h, concert a càrrec dels grups Figa Flawas, Wasa Corporation i Dj Joan Marco.

 

Dilluns 4 de setembre – Santa Rosalia

A les 8 h, pels carrers de la vila, Matinades a càrrec dels Grallers de la Torre, Els Vernets, Bufalodre, Grallers els Quatre Garrofers i Tresmall.

A les 10:15 h, des de l’Ajuntament fins a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol, Anada a ofici. La corporació municipal sortirà de l’Ajuntament precedida de l’Àliga.

A les 10:30 h, a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol, Eucaristia solemne i veneració de la relíquia de la patrona. La Coral Santa Rosalia i els Grallers de la Torre interpretaran la Missa brevis a Santa Rosalia d’Albert Solé Galí, per a orgue, tres gralles i cor. L’Àliga realitzarà el seu ball solemne. Finalitzada l’eucaristia i en el moment de l’ofrena floral a Santa Rosalia els Grallers de la Torre, interpretaran el Toc d’Ofertori. Tot seguit els Nois de la Torre aixecaran un pilar d’ofrena a l’altar de Santa Rosalia.

A les 11 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Concentració de l’ofrena floral a Santa Rosalia. Anada en cercavila acompanyada pels Grallers dels Nois de la Torre.

En acabar l’eucaristia, Sortida d’ofici. La corporació municipal es dirigirà a l’Ajuntament, precedida de l’Àliga, per presenciar la Passada de Lluïment del Seguici Popular.

Seguidament, a la plaça del Castell, Passada de Lluïment del Seguici Popular.

Seguidament, a la plaça del Castell, Representació del Ball Parlat del Ball de Diables.

A les 19 h, al carrer Ample, Representació del Ball Parlat del Ball de Serrallonga.

A les 20 h, a la plaça del Castell, Passada del Seguici Popular, acompanyat de la Fanfara de Torredembarra.

En acabar, Carretillada a càrrec del Ball de Diables de Torredembarra.

Seguidament, Castell de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Igual.

En acabar, Bona nit a les Bèsties. Les portarem fins a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, acompanyats de la xaranga Bandsonats. Organitza: Agrupació de Balls Populars de Torredembarra.

 

Dimarts 5 de setembre – Sant Adrià

A les 19 h, a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol, Eucaristia solemne en honor de Sant Adrià, copatró de la vila de Torredembarra.

 

Dissabte 9 de setembre

A les 10:30 h, Desafiament Santa Rosalia. Organitza: Associació de Rem Vogadors Baix a Mar.

A les 18:30 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Tarragona. Organitza: Associació Sardanista l’Antina.

 

Diumenge 10 de setembre

A les 12 h, a la platja de Baix a Mar, IV Concurs de castells de sorra (3 categories) Inscripcions de 11 a 12 h. Preu: 2 €. Organitza: Colla Castellera Nois de la Torre.

Foto: Regidors i membre del seguici torrenc en la foto de família de la presentació del programa de la Santa Rosalia 2023. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This