Els gegants Joan i Rosalia celebren el seu 65è aniversari aquest 26 d’agost

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/8/2023

El Ball de Gegants de Torredembarra està celebració aquest any i és que el Joan i la Rosalia compleixen 65 anys. Per a celebrar-ho han convidat diverses colles d’arreu de Catalunya aquest proper dissabte, 26 d’agost, a la capital del Baix Gaiâ.

Es farà la plantada a partir de les sis de la tarda al carrer Joan Güell i posteriorment es farà una cercavila pels darrers de la Torre amb totes les colles convidades.

Una mica d’història

La primera referència que es té dels gegants Joan i la Rosalia a la Torre és del 1958. La comissió de festes va decidir adquirir uns gegants propis perquè fins aleshores se’n llogaven d’altres municipis veïns com Tarragona, l’Arboç o Valls. Tot i que els han portat diversos grups de portadors al llarg dels seus 65 anys d’història, ara qui els duu són el Ball de Gegants de Torredembarra.

Foto: El Joan i la Rosalia compleixen 65 anys. / CEDIDA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This