Es constitueix el Consell Comarcal del Tarragonès amb 14 consellers del Baix Gaià

REDACCIÓ – Tarragona, 20/7/2023

El Consell Comarcal del Tarragonès ha constituït aquest dimecres, 19 de juliol, el ple del nou mandat amb el regidor socialista de la Canonja Salvador Ferré com a president, gràcies al pacte entre el PSC-CP, Junts per Catalunya-CM i Confluència a través d’8un acord de les tres forces polítiques per governar l’ens els propers quatre anys. Dels 33 membres del plenari, 14 són del Baix Gaià.

El regidor de l’Ajuntament de La Canonja, Salvador Ferré Budesca, ha estat investit com a president del Consell Comarcal del Tarragonès per als propers dos anys, amb el suport de PSC-CP, Junts-CM i En Comú Podem-C. Aquest mandat, ara liderat per PSC, es completarà amb la presidència d’un representant de Junts els dos últims anys. Al pacte de govern entre PSC i Junts s’hi ha sumat també els dos consellers d’En Comú Podem. Es repeteix d’aquesta manera la fórmula de pacte ja establerta en el passat mandati que va servir per donar gran estabilitat al govern comarcal.

Els consellers del Baix Gaià

Hi ha cinc municipis del Baix Gaià amb dos consellers i quatre amb un. Aquests membres de l’ens supracomarcal són: Laura Moya (PSC) i Rafa Luna (PP) -Roda de Berà-, Gemma Maymó (ERC) i Montse Castellarnau (ECP) -Altafulla-; Antonio López (PSC) i Jordi Ruiz (Junts) -El Catllar-, Montse Muñoz (PSC) i Consuelo Picón (ERC) -Creixell; Yolanda Sayago (PSC) i Francesc Larios (ERC) -La Pobla de Montornès-; Toni Sacristán (CUP) -Torredembarra-; Joan Casas (Junts) -La Riera de Gaià-; Josep Figueras (Junts) -La Nou de Gaià- i Daniel Cid (PSC) -Vespella-.

Dels cinc candidats a la presidència: Salvador Ferré (PSC-CM), Francesc Larios (ERC-AM), Rafael Luna (PP), Francisco Javier Gómez (Vox) i Antoni Sacristan (CUP-AM), res eren del Baix Gaià. Mitjançant vot secret dipositat en una urna com s’ha fet tradicionalment, els consellers van escollir el president, qui va prendre possessió del seu càrrec. Salvador Ferré va ser escollit per 19 vots a favor, mentre que Francesc Larios en va obtenir 8, Rafael Luna 3, Francisco Javier Gómez 2 i Antoni Sacristan 1.

El nou president de la corporació va tancar el ple amb un discurs on va apel·lar a la voluntat de construir una comarca “forta i cohesionada, on la igualtat d’oportunitats sigui una realitat per a tothom”. Per assolir-ho, Ferré va explicar que ho faran en “estreta col·laboració amb els municipis de la comarca, les organitzacions civils, els agents socials i el sector empresarial”. I és que per a ell, tal i com va explicar, només a través del diàleg i la cooperació es pot construir el futur que es vol per al Tarragonès, superant les diferències i treballant de manera conjunta per assolir els objectius comuns.

En aquesta línia, el recent nomenat president del Consell Comarcal del Tarragonès va cridar a totes les forces al consens i a treballar plegades pel progrés de la comarca. “Des d’avui mateix manifesto la meva disposició absoluta a trobar punts d’acord amb totes les forces representades en aquest ple per cercar entre tots els consensos i acords que la comarca necessita” va afirmar Ferré.

Foto: Foto de família del nou plenari del Consell Comarcal del Tarragonès. / CCT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This