El Festival Roca Foradada programa quatre concerts, el primer amb Monica Green el 22 de juliol

REDACCIÓ – Torredembarra, 11/5/2023

La quinzena edició del Festival Roca Foradada aplegarà quatre concerts entre el 22 de juliol i el 19 d’agost. Jazz, indie, músiques del món, cançó d’autor, amb Mónica Green, Sergi Carbonell, Momi Maiga i Meritxell Neddermann conformen el programa d’aquest 2023 que manté un preu per concert molt assequible: 7 euros l’entrada general i preus reduïts de 5 euros per a diversos col·lectius.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que el festival començarà amb una proposta molt potent com és la celebració dels trenta anys a Catalunya de la reconeguda artista Mónica Green i continuarà amb tres concerts d’artistes consolidats musicalment però que ara estrenen el seu primer àlbum en solitari com són Sergi Carbonell (compositor de Txarango), Momi Maiga i Meritxell Nedderman. Es tracta d’una aposta pel talent jove i, com altres anys, perquè el talent femení estigui present d’una forma molt destacada en l’oferta musical.

Programació:

Dissabte 22 de juliol, a les 22 h, Mónica Green (jazz, soul, blues i R&B. Durada: 90 minuts).

Mónica Green celebra els seus 30 anys a Catalunya i ens presenta aquest espectacle amb una recopilació de temes de jazz, soul, blues i R&B, dels principals èxits de la música negra dels 60, 70 i 80 que han passat a la història i formen part de la seva vida.

Dissabte 5 d’agost, a les 22 h, Sergi Carbonell (bandautor. Durada: 75 minuts).

El cofundador i compositor de Txarango Sergi Carbonell ens presenta el seu projecte en solitari allunyat de la música festiva que ens tenia acostumats i ens convida a un sorprenent viatge cap a un univers poètic ple de sonoritats delicades i sensibles. Amb referències com Jorge Drexler, Bon Iver o Sufjan Stevens, Carbonell publica el seu primer àlbum, «Refugi», amb un format banda i una deliciosa posada en escena

Dissabte 12 d’agost, a les 22 h, Momi Maiga (músiques del món. Durada: 90 minuts).

Amb només 25 anys, Momi Maiga destaca com un virtuós del seu instrument (la kora), així com per la seva fluïdesa vocal i com a compositor curiós, autodidacta, i amb una sorprenent sensibilitat musical. Immers en el ric patrimoni musical de l’Àfrica occidental, Momi Maiga va créixer a la regió de Casamance, al sud del Senegal. Procedent dels reconeguts músics de la Família Cissokho, Momi va educar-se amb les seves riques tradicions musicals. En el seu primer àlbum debut titulat ‘Nio’, ens presenta un treball on combina jazz ètnic, flamenc i les sonoritats de les seves arrels. Fusiona la kora amb instruments clàssics com el violí i el violoncel, i emprèn un viatge que el condueix a l’inici d’una carrera musical prometedora.

Dissabte 19 d’agost, a les 22 h, Meritxell Neddermann (indie).

Criada en un entorn de músics i formada per les millors escoles musicals catalanes i nordamericanes, el ritme i les melodies corren per les venes de Meritxell Neddermann amb una sensibilitat afilada com poques. En el seu àlbum debut, «In the Backyard of the Castle», afloren la seva versatilitat i la destresa en el piano i en la veu, arribant a destil·lar el so fins a trobar-ne un de propi, intimista i eteri, clarament marcat per la barreja de gèneres (música clàssica, jazz, funky i indie) i l’experimentació amb loops, pedals i vocoder. Amb una gira de més de dos anys que l’ha portada a tocar arreu dels Països Catalans i posant un parèntesi al seu projecte personal al mes d’abril, durant el 2022 l’artista s’ha convertit en la pianista de la gira internacional de Jorge Drexler.

Preu general: 7 € cada concert.

Preu reduït: 5 € cada concert per a persones majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, persones amb discapacitat, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció.

Localització: Port Torredembarra – Roca Foradada – Pet d’ovella

Venda d’entrades a partir del 12 de maig, a les 12 h: www.torredembarra.cat

El Festival Roca Foradada l’organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona i de Port Torredembarra.

Foto: Monica Green inaugurarà el Roca Foradada 2023. / MONICAGREENOFICIAL.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This