Cruset (Junts) visita Torredembarra i carrega contra la gestíó de Rodalies per part de l’Estat

REDACCIÓ – Torredembarra, 18/7/2023

Josep Maria Cruset, cap de llista de Junts per Catalunya a Tarragona, ha estat aquest dimarts, 18 de juliol, a Torredembarra per fer campanya de cara a les eleccions espanyoles d’aquest proper diumenge. Cruset ha carregat contra la gestió de Rodalies per part de l’Estat les darreres dècades.

“El servei de rodalies és un servei absolutament precari. Hem acabat normalitzant una cosa que és impropi d’un país modern i és que hi ha dies que tenim els nostres joves asseguts al terra dels vagons de ferrocarril Una cosa així no hauria de ser admissible en una societat com la nostra”, ha afirmat el cap de llista juntaire, que considera que “això prové d’un govern de l’Estat que. de manera reiterada, ha oblidat les seves obligacions en el nostre territori”.

L’any 2021 només es va invertir a Tarragona el 12% del que estava previst en el pressupost de Rodalies, que ja era poc. I no és que el 2021 fos un any post-covid. “Des dels anys 90 s’han fet zero quilometres de vies de Rodalies a Catalunya i a Madrid se n’han fet 80. A Catalunya s’han fet zero túnels per millorar el servei i a Madrid, 17. A Catalunya s’han construït 5 estacions noves de rodalies i a Madrid, 20. No és un problema de l’any 2021 sinó una perspectiva històrica que acredita que l’Estat no està al costat dels ciutadans d’aquest territori”, detalla Cruset, que ha posat com a exemple oposat Ferrocarrils de Catalunya. “Millor freqüència, millor puntualitat, grans qualificacions dels usuaris i és el model que defensem per Rodalies”, assenyala.

“És un problema polític perquè si dura trenta anys hi ha una voluntat expressa que no funcioni. S’han de posar els recursos. Governi PP o PSOE, hi ha un càstig als ciutadans”, carrega el cap de llista de Junts, que ha defensat que el vot per la seva formació val per tres: per defensar territori, defensar país i per decidir l’autodeterminació com a país.

També ha destacat la incorporació a la seca candidatura d’Eugeni Sedano, portaveu de la Plataforma Mercaderies per l’interior. “Mercaderies per la costa i passatgers per l’interior és un contrasentit Defensem un traçat paral·lel de l’AVE per a les mercaderies. No serveix la línia Reus-Roda ni la  Picamoixons que només confrontaria territoris” ha afirmat Cruset.

Foto: Cruset durant la visita a Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This