Els consellers d’Acció Climàtica i de Territori lliuren a Torredembarra 120 Banderes Blaves a platges i ports esportius catalans

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/6/2023

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subirana, i la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, acompanyats per l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira i Gual, entre d’altres autoritats, han lliurat aquest dijous, 22 de juny, 120 guardons de Bandera Blava a platges i ports esportius. L’acte s’ha fet enguany a Torredembarra, a Cal Bofill, al costat de l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans, on hi ha una de les tres platges torrenques que tenen la Bandera Blava.

Catalunya compta aquest estiu amb 96 platges guardonades (dues més que l’any passat) i 24 ports (un més) amb Bandera Blava, que reconeixen internacionalment la qualitat i serveis. Pel que fa a les platges, 28 corresponen a la demarcació de Girona, 33 a Barcelona, 26 a Tarragona i 9 a les Terres de l’Ebre. Pel que fa als ports, n’hi ha 10 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la Foundation for Environmental Education (FEE).

El conseller Mascort ha destacat que “passar de 7 a 96 banderes blaves en 36 anys no és fruit de la casualitat sinó que respon, sobretot, al fet que disposem d’una veritable estructura de país, l’Agència Catalana de l’Aigua. També respon a la implantació d’un model de sanejament i de recuperació dels costos del cicle de l’aigua -gràcies a la creació del cànon de l’aigua- que ha estat pioner en el nostre entorn i en el conjunt d’Europa.”

La consellera de Territori, Ester Capella, ha posat en valor que “aquests guardons són el resultat del bon treball dels ports catalans i també són el reconeixement a una política ambiental centrada en actuacions per fer front a l’emergència climàtica a través del Pla de Ports de Catalunya 2030”.

Al Baix Gaià, les platges que lluiran la Bandera Blava aquest estiu són la Costa Daurada i Llarga -Roda de Berà, Els Muntanyans, Barri Marítim i La Paella -Torredembarra, la d’Altafulla -Altafulla- i Tamarit i la Móra -Tarragona-.

Foto: A dalt, foto de família dels guardonats amb la Bandera Blava i, a baix, l’alcalde i els consellers hissant la bandera. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This