La CUP acusa Esquerra d’haver-la enganyat i menyspreat en les negociacions de govern

REDACCIÓ – Torredembarra, 8/6/2023

“La comissió negociadora d’ERC ens ha enganyat i ha menyspreat la nostra assemblea i, de retruc, a les més de 350 torrenques que el passat 28 de maig van confiar en la CUP”, afirma en un comunicat la formació anticapitalista, que entén que “tenim molt de camp per treballar conjuntament amb ERC, com a mínim així ho enteníem abans d’aquest dimarts -quan es va anunciar el pacte entre ERC, PSC i Junts-, però aquesta manera de fer i aquesta falta de respecte vers la nostra assemblea, sense cap mena de dubte n’ha allunyat les posicions”.

Des de la CUP recorden que el passat dijous 1 de juny, a instàncies d’ERC, membres de la CUP de Torredembarra es van reunir amb membres d’ERC Torredembarra. En aquesta reunió, que des de la formació cupaire van valorar com a cordial i propositiva, les dues parts ens vam emplaçar i comprometre a seguir parlant. Aquell mateix dijous, l’assemblea de la CUP, després de debatre les diferents possibilitats que estaven sobre la taula, no va descartar cap escenari i va decidir traslladar a ERC la seva disposició a seguir escoltant i negociant les opcions que es poguessin presentar en base a un programa polític.

Així doncs, la CUP de Torredembarra va informar a ERC d’aquesta decisió adoptada per l’assemblea, comprometent-se, en aquest sentit, a redactar un document que servís de base per a concretar les negociacions i els possibles acords amb ERC. Denuncien que cinc dies després, dimarts 6 de juny, s’assabentaven per la premsa que ERC ja havia concretat un pacte de governabilitat amb el PSC i Junts.

“ERC va voler parlar amb la CUP però, a la vista dels fets, és més que probable que en aquell moment ja tingués un pacte amb els que mai han demanat perdó per l’existència dels GAL, de la calç viva i de l’aplicació del l’article 155 (és a dir, amb el PSOE). ERC, a Torredembarra, ha preferit pactar amb l’espanyolisme que explorar les vies d’un possible govern independentista. Volem recordar que les independentistes seguim sent majoria a Torredembarra, tant en vots com en regidors i regidores”, denuncien els anticapitalistes, que consideren” d’un baix nivell polític el doble joc d’ERC”, i creuen que el fet d’assabentar-se per la premsa de les seves intencions, defineix de forma clara la seva manera de procedir. Tanmateix, valoren que si la notícia s’ha filtrat abans de que ERC hagués pogut donar el seu consentiment, estaríem parlant del primer desencontre en el govern estable que volen construir.

La CUP considera que, amb aquest pacte, ERC ha preferit continuar amb les mateixes polítiques de sempre, les de les privatitzacions dels nostres serveis bàsics, les de la opacitat, i les de la deixadesa de funcions. I ha triat aquests socis de govern, no per estabilitat política, sinó perquè sap que ni el PSC ni Junts li exigiran portar a la pràctica els canvis profunds que la CUP sí que li hagués exigit materialitzar.

Oportunitat política històrica perduda

Lamenten que ERC hagi perdut “una oportunitat política històrica”: la de compaginar un govern independentista amb la defensa dels drets socials, i la de construir un reducte independentista a les comarques del Camp. ERC ha entregat més poder i ajuntaments al PSOE, inclús en aquells llocs, com Torredembarra, on era possible construir noves majories que contestessin l’augment del PSOE i del feixisme arreu dels Països Catalans.

“La CUP serem a la oposició, i des d’allà seguirem treballant pel que considerem necessari per Torredembarra i per la seva gent. Volem avisar que aquest govern no aplicarà les polítiques públiques necessàries per millorar Torredembarra ni la vida dels torrencs i torrenques, i és per això que ens hi trobaran al davant. Finalment, volem remarcar que la CUP de Torredembarra, plantarà cara a les polítiques continuistes que el futur pacte pugui dur a la pràctica. I que som la única formació clarament d’esquerres, antifeixista i feminista que tindrà veu a la oposició d’aquest pacte de govern”, conclouen.

Foto: Toni Sacristan intervenint en un dels actes de campanya de la CUP. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This