El PP i l’Alternativa lamenten que el PSC no hagi apostat per un “govern de canvi”

REDACCIÓ – Torredembarra, 7/6/2023

L’anunci de l’acord de govern entre ERC, PSC i Junts per al nou mandat municipal no ha estat molt ben rebut per dues forces que havien negociat amb els socialistes un pacte de govern que hauria permès al seu cap de files, Vale Pino, haver estat alcalde els propers quatre anys i no haver de compartir l’alcaldia amb els republicans. Li retreuen no haver apostat per un “govern de canvi”. La suma de nou regidors era PSC (5), Junts (2), PP (1) i Alternativa (1).

Alternativa Torredembarra ha emès aquest mateix dimecres, 7 de juny, un comunicat en què acusa el PSC de “covardia” i es pregunta com explicaran als seus votants no haver encapçalat “el projecte de canvi que prometien”. “Malauradament, això no serà possible degut a un acord que l’únic que fa és donar continuïtat a la gestió nefasta i a la deixadesa de funcions per part de l’alcalde i del seu equip. Aquest cop, el govern també comptarà amb Junts, que ha ofert la seva connivència a canvi de dues regidories”, mantenen en el comunicat.

“A això cal afegir el dissortat joc de cadires pactat, que comporta que tinguem tres alcaldes en quatre anys, el que fa que qualsevol persona amb experiència en gestió es posi les mans al cap. Per si no fos prou, s’ampliarà el nombre de regidors amb cartera, passant dels 9 de la legislatura anterior a 13, amb el sobrecost que això comporta als contribuents”, afegeixen des de l’Alternativa.

La formació municipalista considera “un pas enrere tornar a un govern de coalició entre ERC i PSC, repetint la situació patida pel municipi fa vuit anys”. La cap de llista del Partit Popular, Núria Gómez, coincideix en aquest retorn a vuit anys enrere amb aquest acord que inclou ERC i PSC, que ja van pactar el 2015.

Gómez considera que s’ha desaprofitat una oportunitat d’un govern de canvi, ja que s’havien portat a terme molts contactes, fins i tot més enllà del municipi. “Jo estava disposada a deixar les sigles enrere. Hi ha haver un moment que el pacte amb el PSC, Junts i Alternativa estava madur, però es va refredar”, afirma Gómez, que retreu al PSC haver jugar a dues bandes, tot i que ho considera legítim. També admet que va rebre l’acord amb sorpresa.

La cap de files popular felicita el nou govern i promet una “oposició constructiva i conciliadora” i oberta a ajudar en el que els plantegin i arribar a acords en temes que no afectin “les línies vermelles del partit”. L’Alternativa es planteja “una oposició activa i exigent, imprescindible per assegurar un futur digne per al municipi i els seus habitants” i afegeix: “Tenim molt clar que al nostre municipi calen polítiques municipalistes, i amb aquests acords de govern anunciat, tornem a veure que com massa vegades, mana Madrid i Barcelona sobre els interessos dels veïns i veïnes de Torredembarra”.

Fotos: Carles Fuxet (Alternativa) i Núria Gómez votant el passat 28 de maig. / TWITTER

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This