ERC i PSC compartiran l’alcaldia de Torredembarra amb un govern que inclourà Junts

REDACCIÓ – Torredembarra, 6/6/2023

Torredembarra tindrà un nou govern que inclourà 13 dels 17 regidors del ple i on hi seran les tres forces més votades el passat 28 de maig i que sumen un 62% dels sufragis emesos: ERC, PSC i Junts. Serà un executiu ampli que la capital del Baix Gaià no tenia des del període 2000-2002, quan CiU, ERC i PSC van formar un govern liderat pel convergent Miquel Àngel Lecha, que incloïa 10 dels 13 regidors que llavors integraven el ple torrenc.

Les tres formacions treballen per formar l’equip de govern per al mandat 2023-2027. “Les coincidències principals passen pels punts de programa però, sobretot, per la voluntat de garantir una governabilitat estable, àmpliament majoritària i amb capacitat per desenvolupar les polítiques municipals”, afirmen en un comunicat conjunt.

L’acord inicial contempla compartir l’alcaldia entre Esquerra, que té 6 regidors, i el PSC, que en té 5, cosa que no havia passat mai a Torredembarra fins ara. El repartiment de l’alcaldia encara no està acordat, però una fórmula que té molts números seria: el primer any de mandat per l’actual alcalde, el republicà, Eduard Rovira, els dos següents per al socialista Vale Pino, i el darrer se’l reservaria Esquerra, presumiblement per Raúl García, número tres de la llista i més que probable alcaldable el 2027.

“L’assumpció de les diverses responsabilitats de gestió de les competències i serveis municipals per part dels regidors i les regidores dels tres grups s’està debatent a partir de l’experiència i el perfil de cadascú i els eixos del que serà el programa de govern, que també s’està treballant”, apunta el comunicat.

Aquestes qüestions s’hauran de tancar els propers dies abans no es constitueixi la nova Corporació el dissabte 17 de juny.

Reaccions

Des del Torredembarra Actualitat hem parlat amb els líders de les tres forces polítiques que han bastit aquest acord de govern i la cautela és el punt en comú, ja que apunten que encara queden per tancar molts serrells per oficialitzar el nou executiu torrenc. “Estabilitat” és el concepte que es repeteix en el discurs dels tres caps de llista.

Eduard Rovira (ERC) afirma que han posat per davant de tot “l’estabilitat del govern” i que ha pesat la història política recent de Torredembarra, amb executius inestables i mandats complexes fins el 2015. Els republicans no volien que es repetissin aquests escenaris. Rovira ha volgut deixar clar que encara hi ha molt a treballar en aquest acord i que tampoc no està definit encara com articular el repartiment de l’alcaldia entre les dues forces més votades.

Vale Pino (PSC) reconeix que hi ha hagut renúncies per part de tothom i que han prioritzat un “govern estable i molt fort per ajudar a desenvolupar els temes pendents de Torredembarra”- Pino ha admès que aquests darrers dies han notat “la pressió del carrer” per arribar a un acord. El cap de llista socialista també apunta que no hi ha acord en com establir el repartiment de l’alcaldia i que els propers dies s’ha de definir, igual que el programa de govern del mandat.

Xavier Suàrez (Junts) diu que no hi ha res tancat però si un principi d’acord i que ara estan en “fase de treball” per definir les àrees de les quals se n’encarregarà cada formació. Suàrez ha reconegut que tenien clar que en l’acord de govern hi havia fe ser a Esquerra i que serà molt positiu que hi hagi tretze regidors a l’executiu per no sobrecarregar de feina alguns dels membres del govern. El líder juntista ha volgut deixar clar que “no entrem en aquest govern per estar en un racó” i que volen gestionar àrees importants.

Foto: Els caps de llista dels tres partits que integraran el nou govern torrenc: d’esquerra a dreta, Vale Pino (PSC), Eduard Rovira (ERC) i Xavier Suàrez (Junts).. / TWITTER

Hemeroteca

Tweets recents

Share This