Finalitza el curs integral d’acollida per a persones nouvingudes a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/6/2023

Aquesta setmana ha finalitzat el curs integral d’acollida per a persones nouvingudes a Torredembarra que es va iniciar al mes de febrer. Ahir es va dur a terme l’acte d’entrega del certificat a les 15 persones que l’han obtingut, de mans de l’alcalde, Eduard Rovira, i de la regidora d’Acció Social i Igualtats, Marga Rovira.

Aquest curs l’ha organitzat el Servei de Primera Acollida de la Regidoria d’Acció Social Igualtats i la Fundació Gentis, entitat sense ànim de lucre que treballa per aconseguir la inclusió social de col·lectius desafavorits. Mitjançant el suport i subvenció del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya s’ha realitzat una acció formativa presencial de 150 hores, de les quals 90 hores són de formació de llengua catalana, 30 hores de conversa en català, 15 hores de coneixements laborals i 15 hores de coneixements de la societat catalana.

Una vegada finalitzat el curs, el Servei de Primera Acollida sol·licita el certificat d’acollida que emet la Generalitat de Catalunya per a les persones que han assolit el curs i obtingut la certificació. A més, aquesta formació contribueix a que totes les persones nouvingudes assoleixin uns coneixements mínims per poder desenvolupar-se amb autonomia tant en l’entorn social com laboral.

La regidora d’Acció social i Igualtats, Marga Rovira, ha felicitat les persones que han finalitzat el curs per l’esforç realitzat i les ha animat a continuar formant-se tant en l’àmbit lingüístic com laboral. També ha explicat que el Servei de Primera Acollida de Torredembarra està treballant per l’oferta formativa que s’iniciarà després de l’estiu.

Foto: Participants al urs integral d’acollida per a persones nouvingudes a Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This