S’inicia el servei de vigilància i socorrisme a les platges de la Paella i de Baix a Mar

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/6/2023

El servei de vigilància, salvament i socorrisme a la platja es posa en marxa aquest 1 de juny i es perllongarà fins al 30 de setembre. En aquests moments, el servei es presta en temporada baixa a les platges de la Paella i de Baix a Mar. En temporada mitjana, s’afegirà la platja dels Muntanyans i en alta el Canyadell.

La principal novetat d’enguany és que s’ha reordenat el calendari de la temporada de socorrisme amb l’objectiu de disposar d’un horari més efectiu i eficient, de manera que en lloc d’allargar-se fins al 12 d’octubre amb serveis mínims, s’acaba el 30 de setembre però amb una temporada alta més extensa, de l’1 de juliol al 27 d’agost quan altres anys començava el 15 de juliol. D’aquesta manera, es guanyen quinze dies amb horaris de servei més extensos i a totes les platges. Per tant, el Canyadell ja disposarà de servei de socorrisme l’1 de juliol.

També hi haurà millores en l’àmbit de la inclusió. D’aquesta manera, el servei de socorrisme disposarà de banderes per a persones amb daltonisme, que estan adaptades per facilitar que puguin distingir els colors a través de l’ús de simbologia senzilla. A més, es millorarà la passera adaptada per a millorar la circulació de cadires de rodes i que es troba a la platja de Baix a Mar, per facilitar l’accés a l’espai habilitat per a persones amb diversitat funcional.

Els recursos i horaris per temporades són els següents:

Temporada baixa (de l’1 al 22 de juny i del 13 al 30 de setembre). Platges de la Paella i Baix a Mar. 4 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 19 h.

Temporada mitjana (del 23 al 30 de juny i del 28 d’agost al 10 de setembre). Platges de la Paella, Baix a Mar i Muntanyans). 12 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 19.30 h.

Temporada alta (de l’1 de juliol al 27 d’agost). Platges de la Paella, Baix a Mar, Muntanyans i Canyadell). 17 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 20 h.

Aquesta temporada continua el servei gratuït de bany assistit, amb recollida i tornada a domicili. Es mantindrà l’ampliació d’horaris de l’any passat i el servei es durà a terme del 15 de juny al 15 de setembre, en horari d’11 a 17.30 h. Cal reserva prèvia al telèfon 684 41 22 60 o al web Torredembarra. Servei accés a platges per persones de mobilitat reduïda – waveSOS

El control i coordinació del servei de vigilància i socorrisme el du a terme la Policia Local de Torredembarra que també aporta embarcació pròpia.

D’altra banda, del 3 de juny al 24 de setembre està prohibit passejar o romandre amb animals de companyia a les platges a excepció dels gossos pigall. Aquesta prohibició és per tot l’any als Muntanyans i a la zona de dunes de la platja de la Paella.

Foto: La temporada baixa a les platges torrenques s’allargarà fins al 22 de juny. / ANNA F. / AJ, TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This