Eduard Rovira i Vale Pino exploren totes les possibilitats per assolir l’alcaldia de Torredembarra

JORDI SALVAT – Torredembarra, 31/5/2023

Torredembarra bull políticament. Els resultats del 28-M han deixat un ampli ventall de possibilitats per a formar un nou govern i escollir el proper alcalde el 17 de juny. Les negociacions a diverses bandes són l’escenari al que ens aboquem els propers dies. Els contactes entre els partits es van iniciar la mateixa nit electoral en forma de missatges de whastapp i poc a poc van baixant a la presencialitat. En aquests moments, els caps de llista d’ERC i PSC, Eduard Rovira i Vale Pino respectivament, no descarten ser alcaldes els propers quatre anys i només Vox queda sense cap opció a estar en el proper govern torrenc. Els altres setze regidors juguen aquesta partida.

Esquerra Republicana va guanyar les eleccions i amb els seus sis regidors està a tres de la majoria absoluta. Tenen clar que no obriran converses ni amb Vox ni tampoc el PP. Aquesta setmana, els republicans tenen previst completar una primera tanda de contactes amb les altres quatre forces polítiques per saber “la predisposició, visió i voluntat”, per iniciar la setmana vinent una negociació més concreta per formar el nou govern: “Hem guanyar les eleccions i per això hem de fer el primer pas”

Des del PSC, que disposa de cinc regidors, fins aquest dimecres només hi havia hagut una trobada amb ERC, concretament els dos alcaldables. Aquest dimarts, 30 de maig, hi va haver una reunió de la militància, que, ha deixat totes les opcions obertes. “Hem de fer valdre els 1590 vots que hem aconseguit”, aquest és el missatge socialista. Per tant, l’opció d’un pacte a quatre bandes amb Junts, PP i Alternativa que sumi 9 regidors és una opció que està sobre la taula, igual que un acord amb ERC, que passaria -tot i que no ho admeten explícitament- per compartir l’alcaldia dos anys casa partit.

Junts per Torredembarra té un paper central sinó hi ha un acord entre les dues forces més votades. Els seus dos regidors són imprescindibles en un futur govern sense la participació d’ERC o el PSC. S’ha constituït un equip negociador amb membres de la candidatura i també de l’executiva comarcal. Els juntistes no descarten cap escenari, tot i que eliminen de l’equació qualsevol entesa amb Vox i reconeixen que “no veuen clar” compartir govern amb el PP. La decisió final la tindrà la militància torrenca.

Hi tres formacions que també juguen aquesta partida d’escacs. La CUP celebra una assemblea de la militància aquest dijous i d’aquí en sortiran les línies de la negociació per formar part del proper govern torrenc. Des d’Alternativa Torredembarra afirmen que el seu paper és “escoltar molt perquè no som significatius”. I des del Partit Popular, es manté el mateix discurs que durant la campanya: “Llibertat absoluta a la cap de llista, Núria Gómez, i posar Torredembarra per davant de les sigles”.

I és que totes les formacions implicades en les negociacions deixen clar és que no hi haurà ingerències de les direccions nacionals i el pacte que surti tindrà una clau estrictament local. La convocatòria de les eleccions legislatives el proper 23 de juliol tampoc no influirà en l’acord per escollir el nou alcalde torrenc, un camí que just acaba de començar i que ens porta a èpoques que la majoria absoluta del 2019 ens havia gairebé fet oblidar.

Foto: Vale Pino i Eduard Rovira conversant un cop acabat l’escrutini diumenge. / ONA LA TORRE

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This