El plenari torrenc 2023-2027: menys femení i amb només cinc cares noves

REDACCIÓ – Torredembarra, 30/5/2023

Les eleccions municipals celebrades aquest 28 de maig ens han deixat un ple municipal a l’Ajuntament de Torredembarra que tindrà menys dones: set enlloc de les vuit actuals.També tindrem set cares noves respecte el mandat 2019-2023, però dues ja havien format part del plenari anteriorment: Núria Gómez (2011-2019), del PP, i Toni Sacristan (2015-2019) de la CUP. En el mandat passat van ser vuit els regidors i regidores debutants.

Esquerra Republicana aporta dos d’aquests nous regidors, que a més rejoveneixen de forma important el ple: Berrta Castells i Joel Ramírez, que ocupaven el segon i el cinquè lloc de la llista republicana respectivament.

Dins del grup socialista hi haurà un nou integrant, Javier Perellón, que era el número cinc de la candidatura progressista i que, des de feia uns mandats, ja era regidor, però en un altre municipi, Piera (Anoia) on exercia de primer tinent d’alcalde.

En el cas de Junts per Torredembarra, debutarà Jovita Baltasar, que ocupava el número dos, i l’última estrena és Carles Fuxet, únic regidor d’Alternativa Torredembarra.

Repeteixen quatre regidors d’Esquerra Republicana -Eduard Rovira, Raúl García, Maria Gual i Marga Rovira-; quatre més del PSC -Vale Pino, M, Carmen Martín, José García i Angie Muñoz-, un de Junts -Xavier Suàrez- i Javier Ramírez, que canvia el taronja de Ciutadans pel verd de Vox.

Per altra banda, els regidors que no continuen són Núria Batet, Josep Maria Guasch, Marina Riudeubas, Joan Torras i Pilar Hernández -ERC- i Toni Cruz i Noelia González, ara no adscrits però que havien format part de Ciutadans. A tots dos els han faltat unes desenes de vots per tornar a ser al ple, com a segons de les candidatures del PP i Vox respectivament.

Fotos: D’esquerra a dreta, Berta Castells, Joel Ramírez, Javier Perellón, Jovita Baltasar i Carles Fuxet. / CEDIDES/ TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This