El PSC proposa diferents accions per fomentar una relació més propera entre l’Administració i la ciutadania

REDACCIÓ – Torredembarra, 24/5/2023

El PSC de Torredembarra ha inclòs en el seu programa electoral un paquet d’accions amb l’objectiu d’impulsar una relació més propera entre l’Administració i la ciutadania, que lliga amb la consigna de “Primer, les persones”, fer més fàcil la vida dels torrencs i torrenques, sense oblidar a ningú.

Per als joves els socialistes impulsaran la figura de l’agent tutor als instituts, que complementa la vetlla i cura de la salut mental i física dels nostres infants i adolescents, servint de pont i d’agent mediador (sempre que l’alumne/a així ho vulgui). També per als joves, s’habilitarà un espai que sigui gestionat per ells/es mateixos/es. Aquest projecte serà una qüestió de confiança mútua i d’una estreta relació que ha de perdurar en el temps. Els nostres joves ha de tenir un centre de reunió, estudi o diversió a casa seva, sense necessitat d’haver de sortir del municipi si no volen i, nosaltres, els hem de donar l’oportunitat.

També proposen la creació de la finestreta única, que servirà per acompanyar a empresaris i emprenedors, des dels moments previs a l’obertura del seu negoci fins al seu tancament, si escau.  Proporcionarà ajuda en temes burocràtics i informació contínua de les subvencions que, des dels diferents departaments municipals o supramunicipals, es van publicant.

A més, amb la creació de la Unitat de Policia Comunitària, es dotarà a la plantilla de la Policia Local d’agents a un servei exclusiu de proximitat, llur finalitat serà la d’estar a peu de carrer i del comerç torrenc i que siguin capaços/es d’aconseguir un vincle amb la ciutadania.

També reivindiquen la importància de saber treballar amb les eines informàtiques que estan al nostre abast per sobreviure al dia a dia, des d’un ordinador o des del mòbil. Proposen la creació d’una aula d’informàtica exclusiva per aprendre a fer registres d’entrada, demanar cita prèvia (a l’Ajuntament, al CAP, als serveis territorials, seguretat social…), com utilitzar l’app Millorem Torredembarra o TDB_Alerta, com sol·licitar mecanismes de signatura digital, com per exemple IdCat Mòbil… Eines que cal reforçar no només per a la gent gran, sinó per a qualsevol ciutadà/na.

I, per finalitzar, la creació de la carta de serveis. Un document que ha d’estar a totes les llars torrenques. Un catàleg informatiu sobre els serveis públics que s’ofereixen des de l’Ajuntament, una guia de telèfons i adreces d’interès, a on es pugui consultar el calendari fiscal o els drets i deures que tenim com a ciutadans, a on hem d’incloure el catàleg de serveis socials. Una eina viva, d’acció periòdica i transparent.

Foto: El cap de llista del PSC a Torredembarra, Vale Pino, i la presidenta del Congrés de diputats, Meritxell Batet, en l’acte públic de dissabte passat. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This