Esquerra situa la lluita contra el canvi climàtic com un dels principals reptes de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/5/2023

Minimitzar el consum energètic, valoritzar els residus com a recursos o reduir l’ús del vehicle privat són algunes de les fites que Esquerra Republicana de Torredembarra vol aconseguir en matèria de sostenibilitat. En aquesta direcció es pretén aplicar, al llarg del proper mandat, el pla d’arbrat per esmorteir l’efecte illa de calor enmig de la localitat. També normalitzar els desplaçaments quotidians en bicicleta, fent ús dels nous carrils, i ampliar les zones verdes existents.

Així mateix, donant continuïtat a les tasques ja fetes en aquests darrers quatre anys, Esquerra planteja diverses propostes de cara al període 2023-2027. Ho explica Raúl García, actual regidor de Via Pública i Manteniment: “estem molt conscienciats i compromesos amb la transició energètica i amb posar tot el suport institucional necessari a les iniciatives col·lectives i d’eficiència i autogeneració així com també en l’estalvi de recursos. Ho farem, per exemple, impulsant les comunitats energètiques veïnals o estudiant el cost econòmic de la renovació total de l’enllumenat públic.”

En qüestions relatives a la sequera, el número tres de la llista d’Esquerra, Raúl García, afegeix “també cal pensar en l’aigua com a bé comú i imprescindible que demana accions públiques contundents com la millora i el manteniment adequat de les xarxes de distribució, abastament i sanejaments d’aigua; mesures d’estalvi i ús racional de l’aigua tant pels ens públics com pels privats o bé la insistència en campanyes informatives que sensibilitzin sobre un ús responsable de l’aigua”.

Per assolir els objectius de sostenibilitat Esquerra pretén aplicar criteris d’eficiència energètica en totes les accions dutes a terme a la població, recollides en un pla municipal de sostenibilitat.

Foto: Raúl García és el número tres de la candidatura d’ERC a Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This