CRÒNICA l Ara Torredembarra es reivindiquen com a hereus de l’antiga Convergència en el seu acte central

JORDI SALVAT – Torredembarra, 21/5/2023

Ara Torredembarra va ser la darrera formació política a fer públic que es presentava a les eleccions del 28 de maig al municipi i també ha estat l’última a presentar la seva candidatura. Ho ha fet a només una setmana abans dels comicis en el seu acte central de campanya, davant una quarantena de persones a la Sala Cal Maiam. Al cap de llista, Jordi Sansalvador, l’han acompanyat els presidents de dos dels partits integrants de la coalició: Josep Maria Pujol (Ara Catalunya) i Germà Gordó (Convergents).

L’acte ha estat conduït per la número quatre de la candidatura, Noelia Guerrero, i el primer a intervenir, Josep Maria Pujol, que ha recordat que els inicis d’aquesta formació -que des de 2019 té una regidora a la localitat veïna d’Altafulla- va néixer a partir d’un moviment veïnal a Reus contra el projecte de construir un gran bloc de pisos a la Sedera. Aquest 2023 presenten 181 candidatures arreu de Catalunya dins de la coalició Ara Pacte Local. “Construïm el país des dels municipis, recollint els neguits de la gent. Som municipalistes”, ha afirmat Pujol.

Germà Gordó ha començat la seva intervenció recordant els orígens mil·lenaris de Torredembarra i fent un recorregut fins a l’actualitat, afirmant que actualment el municipi no està ben gestionat i ha defensat que Ara Torredembarra pot encarnar aquest canvi, reivindicant-se els hereus de la “bona governança de Convergència” i del “referent” que va ser Jordi Pujol, “que sentia el país i el tenia al cap”.

Gordó ha presentat Jordi Sansalvador com a “bona persona, honest i amb valors” i ha destacat el seu pas com a secretari general de la USOC, el tercer sindicat de Catalunya, on va cercar “l’equilibri entre els interessos dels treballadors i de les empreses”- “Jordi Sansalvador té el millor projecte per a Torredembarra. Ara no sortim només a jugar aquest partit, sinó a guanyar perquè Convergència ha governat Torredembarra molts anys, gairebé amb majoria absolta”, ha conclòs el líder de Convergents.

Sansalvador ha tancat l’acte amb un discurs de mes de mitja hora que ha començat amb la presentació dels diferents membres d’una “llista jove de persones compromeses”. A mesura que l’alcaldable anava dient el nom, s’anaven aixecant i saludant. Ha recordat que quan va estudiar Psicologia va treure un deu a l’assignatura de “Diagnòstic” i que té “el do del diagnòstic a llarg termini” i per això ha assenyalat que “Torredembarra estem en el punt adequat per iniciar un canvi, després d’una majoria absoluta d’Esquerra que no ha anat bé”,

El cap de llista d’Ara Torredembarra ha explicat que les darreres setmanes ell i el seu equip han fet molt de porta a porta, han parlat amb molta gent i han trobat molta gent “decebuda i desil·lusionada”. També s’ha referit al Cara a cara organitzat fa dos dies pel Torredembarra Actualitat entre Eduard Rovira i Vale Pino i al qual va assistir: “Són el passat. A mi em van semblar l’alcalde i el seu director general. Si poden tornaran a governar junts”.

Sansalvador ha tornat a fer bandera de l’Hospital del Baix Gaià com la seva gran proposta i a treballar per pressionar la Generalitat perquè sigui una realitat en els terrenys on ara hi ha el CAP. També considera prioritària una nova estació de ferrocarril. I ha apuntat directament cap al votant de Junts perquè faci confiança a Ara: “El moment de Junts ja ha passat, el temps de rauxa queda enrere. Ara cal seny. Som l’aire fresc, un nou projecte”.

Foto: D’esquerra a dreta, Josep Maria Pujol, Noelia Guerrero, Jordi Sansalvador i Germà Gordó, a l’escenari de Cal Maiam. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This