L’Ajuntament i el Biketrial Costa Daurada Torredembarra negocien el trasllat de les instal·lacions

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/6/2023

La decisió de l’Ajuntament de Torredembarra d’ubicar el nou Centre d’Assistència Primària (CAP) en els terrenys on actualment hi ha el Bikepark Costa Daurada obliga a traslladar aquestes instal·lacions, de referència a Catalunya, a un altre espai. El director esportiu del Biketrial Costa Daurada Torredembarra, Àngel Batlle, i el regidor d’Esport, Raúl García, han mantingut ja dues reunions, però no hi ha acord. El consistori ha ofert uns terrenys municipals destinats a equipaments entre l’Escola Molí de Vent i el Pavelló Els Caus, però des del club no els veuen amb bons ulls. “És una zona molt amagada, que tot i que té una mida semblant a l’actual espai no té pàrquing, s’hauria de fer i ens quedaria més petita. Hi ha molta feina per adaptar el terreny”, explica Batlle, que afegeix que esperen en una nova alternativa per part de l’Ajuntament, tot i que són conscients de les limitacions que té el terme municipal.

Batlle afirma que tenen molts arguments de pes per disposar d’unes instal·lacions com les actuals. “Som la segona entitat esportiva de la Torre amb nombre de socis, gairebé 250, i movem un volum de 200.000 euros cada any. A més dels 120.000 directes nostres, generem un volum molt important en sectors com la restauració, el comerç o el manteniment de les instal·lacions, trofeus…”, assenyala Batlle.

El regidor d’Esport, Raúl García, confirma que les negociacions estan en marxa i que l’opció que han plantejat al Biketrial Costa Daurada Torredembarra no els ha convençut, però hi ha poques alternatives perquè hi ha pocs terrenys municipals catalogats com a equipaments. “Tenim temps fins el 2025 que és quan la Generalitat començarà a construir el CAP. Hi ha voluntat d’arribar a un acord”, afirma García, que indica que encara no han parlat dels números del trasllat, que Batlle xifra en gairebé 200.000 euros. Batlle considera que és una xifra assumible i posa com a exemple les intervencions el camp municipal de futbol o la construcció d’un skatepark.

Des de 2009 el Bikepark Costa Daurada ocupa l’espai actual. La instal·lació en aquests terrenys municipals d’aquest club esportiu va ser una decisió de Daniel Masagué quan era alcalde. En aquests catorze anys, no s’ha legalitzat aquesta situació, malgrat els canvis de govern. Des de llavors les instal·lacions s’han anat ampliant, convertint-se en un referent a nivell de Catalunya, ja que estan reconegudes amb el màxim nivell a nivell d’instal·lacions i escola per part de la Federació.

 

Foto: Una imatge del Bikepark Costa Daurada. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This