Esquerra aposta per una Torredembarra educadora, amb igualtat d’oportunitats per a tothom

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/5/2023

Un dels puntals del programa electoral d’Esquerra Republicana de Torredembarra és construir una ciutat educadora, cultural i esportiva. En aquest sentit, i coincidint aquest dimecres amb el dia contra la LGTBIfòbia, l’actual regidora d’Ensenyament i número 4 de la candidatura, Maria Gual, posa el focus damunt les qüestions relatives a educació i explica els reptes a afrontar en el proper mandat, especialment en referència a la consolidació dels avenços fets en el marc del Pla Educatiu d’Entorn: escola de famílies, coordinació de les AMPA-AFA del municipi, trobades de l’alumnat amb l’alcalde, participació en el Grup Obert Participatiu (GOP) i incorporació de noves entitats, entre d’altres. “Els reptes educatius els ha de viure tota Torredembarra. Les famílies, les entitats i l’Ajuntament al costat de les escoles, els instituts i els serveis educatius. Des dels més petits de les llars als adults”.

Un altre aspecte estretament lligat amb l’educació és la biblioteca, des d’ara amb dues seus, la de sempre i la nova sala de Baix a Mar. La biblioteca Mestra Maria Antònia desenvolupa una tasca educativa que és referent pel que fa a la relació biblioteca-escola. I la sala de Baix a Mar parteix d’una idea innovadora de biblioteca que s’anirà definint a mesura que es posen en marxa els diferents serveis que la composen.

Ampliació de l’oferta de Formació Professional

Sense deixar de parlar d’educació, un altre dels pilars on es vol posar incidència és en ampliar l’oferta de Formació Professional. En coordinació amb el Departament d’Educació de la Generalitat es vol treballar per oferir noves modalitats de FP al municipi, lligades a les noves activitats econòmiques, com l’Economia Blava.

Els republicans també volen pacificar els accessos als diferents centres educatius, fent les voreres més amples i limitant la circulació de vehicles, amb la intenció que entrades i sortides es desenvolupin d’una manera més natural, evitant aglomeracions i riscos als infants.

Precisament Esquerra contempla aquestes mesures perquè, tal com afirma la candidata, “l’educació és la clau de volta per crear una societat més oberta, més empàtica, amb les persones i la seva diversitat al centre. Avui, dia contra la LGTBIfòbia, aquestes reivindicacions tenen més sentit que mai. Per una Torredembarra educadora i equitativa per tothom”.

Foto: Maria Gual, en primer pla, és número quatre de la candidatura republicana. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This