Turrens (En Comú Podem Torredembarra) fa una crida a atacar les causes de les ocupacions

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/5/2023

El cap de llista d’En Comú Podem Torredembarra, Luisfer Turrens, ha defensat que les ocupacions s’han de tractar a partir de les causes i no en les conseqüències. Són reflexions que arriben després del debat electoral de TAC 12 i Ona La Torre dissabte passat, 13 de maig: “Vam poder assistir a una nova demostració de com certs partits polítics d’ultradreta insisteixen a abordar el tema de les ocupacions des d’una perspectiva policial. Apel·lant a un dels instints més bàsics, la por, es presenten com els únics capaços de garantir que les nostres propietats immobiliàries romandran segures i inviolades”.

“Escoltant-los, qualsevol podria interpretar que els nostres barris són els centres d’operacions de batallons d’ocupes que, sempre a l’aguait, s’amaguen darrere algun arbre o fanal, esperant que algú surti a comprar el pa per, zas!, ocupar-li la casa. Ho fan, per cert, sense donar cap dada ni fer esment a cap estudi rigorós. No ho consideren necessari; per a ells, repetició és demostració”, afirma Turrens.

“I que no se t’acudeixi tractar de posar en dubte el seu plantejament, perquè llavors no trigaran gaire a acusar-te de no voler defensar la propietat privada i de promoure les ocupacions. Normalment, és qüestió de les ganes que un tinguin en aquell moment d’armar-se de paciència i baixar al fang per intentar desmuntar, amb arguments, un mur aixecat a base de prejudicis i ignorància. Ara bé, si resulta que la situació t’agafa en mig d’un debat electoral en el qual estàs intentant gestionar el millor possible els pocs minuts de què disposes per poder exposar les línies bàsiques del teu programa, aleshores et tocarà decidir si respondràs a la fal·laç acusació o si optaràs per dedicar el teu temps a parlar de com combatre les violències masclistes, lluitar contra la pobresa i l’exclusió social o fer front a l’emergència climàtica”, argumenta el cap de llista lila.

Considera que per a solucionar els problemes, “sempre és més eficaç centrar-se en les causes que no pas en les conseqüències, i en el cas de les ocupacions, l’origen convé situar-lo més en la complicada situació (dramàtica, inclús) a la qual s’enfronten moltes persones i famílies quan volen accedir a un habitatge, que no pas en la delinqüència”.

“El Banc d’Espanya (organisme gens sospitós de marxista-leninista-bolivarià), presentava fa uns dies un estudi on afirmava que un 48,9% dels espanyols que resideixen en habitatges de lloguer es troba en risc de pobresa i que el 40,9% d’ells dedica més del 40% de la seva renta disponible a l’habitatge. Més policia solucionarà el problema d’aquests milions (sí, milions!) de persones? No sembla gaire probable”, apunta el cap de llista d’En Comú Podem Torredembarra, i afegeix: “En realitat, no s’ha d’haver guanyat cap premi Nobel per arribar a la conclusió que, si els preus dels lloguers fossin més assequibles, el nombre de casos d’ocupacions seria encara més anecdòtic. Bona notícia, doncs, per als bancs i els fons voltors, propietaris d’una bona part del parc d’habitatge desocupat a Espanya. O potser no tant, perquè igual l’única forma d’abaixar aquests preus exigeix obligar-los a destinar els seus pisos buits a un lloguer de tipus social”.

“Cap llei més restrictiva en matèria de seguretat farà que cap inquilí se senti més segur, que perdi la por. Em refereixo, és clar, a la por a caure en l’exclusió social per no poder pagar el lloguer si perd una feina o si els preus dels productes continuen disparats. Tot i que, ben pensat, potser el que volen els senyors de la ultradreta és que la gent passi més hores a casa, vigilant. Com que després de pagar el lloguer o la hipoteca a la gent li quedaran tan pocs diners al compte corrent, potser ja ningú sortirà a comprar el pa”, conclou Turrens.

Foto: Luisfer Turrens és el cap de llista d’En Comú Podem Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This