Esquerra Republicana aposta per “una Torredembarra esportiva i saludable”

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/5/2023

“La salut comunitària ha de ser cosa de tots i totes, incloent la cura de les persones i l’entorn. És fonamental que des de l’Ajuntament es treballi en programes de formació per a una vida saludable. De fet, a Torredembarra ja hi han hagut experiències exitoses com el projecte del Banc Blau i a hores d’ara s’estan bastint les bases d’una iniciativa major on s’hi impliquen les entitats de la vila, la Xarxa Santa Tecla i el mateix Ajuntament. Aquesta iniciativa persegueix l’objectiu d’interrelacionar els agents sanitaris i socials per fer prevenció de malalties i per promocionar la salut comunitària”, s’afirma des de la candidatura d’Esquerra Republicana a Torredembarra.

Una part important de les persones que conformen la candidatura d’Esquerra estan relacionades amb el món de l’esport i la salut i un clar exemple n’és la Berta Castells. Atleta que competeix en la disciplina de llançament de martell, Castells és també nutricionista. Des d’aquesta perspectiva explica Castells com d’essencial és posar tots els esforços per tenir una societat amb hàbits saludables: “La pandèmia ens ha fet prendre consciència de que una societat sense salut és una societat que no es sosté. Potenciar els bons hàbits com la pràctica de l’esport, dels més petits als més grans, tenir un bon sistema de detecció de conductes nocives i oferir alternatives saludables a tots els col·lectius són les millors mesures que es poden dur a terme des la gestió municipal.”

En el terreny purament esportiu Castells subratlla la feina feta amb les entitats de Torredembarra i amb els resultats aconseguits en els darrers anys. També posa en valor iniciatives com les pedalades populars, les festes de l’esport o altres esdeveniments anuals que ja estan més que consolidats a Torredembarra. “Els programes per a l’activitat física i l’envelliment actiu de gent gran; la promoció de l’esport i la pràctica esportiva per a persones amb discapacitat; l’extensió d’un pla d’esport escolar a tots els centres educatius o la promoció de l’activitat física i esportiva no competitiva entre els nois i noies són eixos en els quals hi posarem tots els recursos disponibles”, assegura la número dos de la candidatura d’Esquerra.

Foto: Berta Castells és la número 2 de la candidatura d’Esquerra Republicana. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This