El corriol camanegre torna a niar als Muntanyans

REDACCIÓ – Torredembarra, 8/5/2023

El corriol camanegre ha tornat a niar a l’Espai Natural dels Muntanyans després d’uns quants anys en què no s’havia produït aquest fet i els ocells pertanyents a aquesta espècie protegida només havien posat ous a les dunes de la platja de la Paella. Segons ha informat la Regidoria de Sostenibilitat, en els darrers dies s’ha localitzat un nou niu dins d’aquest espai protegit, després que fa unes setmanes se’n va localitzar un altre als Muntanyans i també a les dunes de la Paella, a través del seguiment que du a terme l’entitat GEPEC-Ecologistes de Catalunya dins del projecte que l’Ajuntament de Torredembarra té en marxa de recuperació de l’hàbitat del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) als Muntanyans.

L’Ajuntament de Torredembarra va executar l’any 2022 el projecte de recuperació de l’hàbitat del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) als Muntanyans consistent en diverses accions entre les quals la potenciació d’un espai de prop de 150 m de longitud de l’espai avant duna per condicionar-lo com a lloc preferent per a la nidificació del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus).

Projecte de recuperació de l’hàbitat d’aquesta espècie protegida

Entre d’altres accions, GETE-Ecologistes En Acció va coordinar l’estiu passat les extraccions d’espècies invasores i extraccions controlades de vegetació per disminuir-ne la densitat, fent més atractiva aquesta zona per a la nidificació del corriol, com s’ha comprovat amb aquesta posta d’ous just a l’espai on es va dur a terme l’actuació. Una part important d’aquestes accions es van dur a terme en el decurs del camp de treball de Muntanyans de l’any passat, amb la col·laboració de 24 joves de diferents punts de Catalunya. A finals de l’any passat, també es va renovar la cartelleria informativa d’aquest espai natural i el mes passat es van arranjar els cartells de les zones de nidificació del corriol.

El projecte d’adequació, que també incloïa altres actuacions de millora de l’EIN, va comptar amb una subvenció de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya de 12.057,98 euros, un 90% de l’import total.

Foto: Cartelleria de zona de nidificació als Muntanyans. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This