Sis membres de la Policia Local guardonats en el Dia de les Esquadres, que s’ha celebrat a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 27/4/2023

El Pavelló Sant Jordi de Torredembarra ha acollit aquest dijous, 27 d’abril, el Dia de les Esquadres per part dels Mossos el Camp de Tarragona, amb l’assistència de centenars de persones, entre les quals les autoritats del territori, el cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona i comandaments del Cos de Mossos d’Esquadra.

S’han lliurat les distincions a representants d’institucions, cossos policials i entitats que han col·laborat amb els Mossos, i també a efectius del cos en reconeixement a les seves actuacions, entre els quals hi ha hagut sis torrencs: al cap de la Policia Local Torredembarra, Miquel Àngel Marchal, la sergenta Maite Tovar, al sergent Miguel Ángel Martínez, al caporal Àlex Alegre i als agents Juan Luis Urbano i Miguel Ángel Romero.

El cap de la regió policial, Vicenç Lleonart, ha fet un repàs a l’activitat del cos l’últim any del cos i ha assenyalat la violència de gènere i les plantacions de marihuana són les principals preocupacions dels Mossos d’Esquadra al Camp de Tarragona.

En el seu balanç de l’últim any, Lleonart ha posat el focus en la violència de gènere, amb un augment del 19% de les agressions sexuals. També en el fenomen de les plantacions de marihuana, amb 132 mil plantes i 1.200 quilos de cabdells decomissats durant l’últim any, a més de 200 detinguts.

Durant el darrer any, els Mossos d’Esquadra van fer més de 66.000 atestats al Camp de Tarragona i van donar protecció a unes 1.300 persones de grups vulnerables. Lleonart ha assegurat també que la regió és segura, malgrat l’increment d’algunes tipologies de delictes, com els virtuals.

En aquest sentit, ha apuntat com a reptes del cos el desplegament de la policia digital, la lluita contra la violència sexual i la reducció de la sinistralitat viària. Un altre repte que ha destacat és, en aquest cas, intern als Mossos d’Esquadra. Es tracta del relleu generacional i la transformació del cos amb l’horitzó de l’any 2030. Lleonart també ha comentat altres aspectes en els quals han de fer cada cop més incidència, com la salut mental o la crisi climàtica.

També s’ha fet referència a la futura entrada en funcionament de la comissaria dels Mossos a Torredembarra, prevista pel primer semestre de l’any vinent. Des de Mossos i des de l’Ajuntament, s’ha destacat que suposarà un reforç en la col·laboració entre el cos i les policies locals al Baix Gaià. L’alcalde Eduard Rovira ha assenyalat que la necessitat de disposar d’aquesta caserna per cobrir la zona i també ha aprofitat per reivindicar la instal·lació d’un parc de Bombers.

Fotos: Vista general del Pavelló Sant Jordi durant el Dia de les Esquadres i els sis distingits de la Policia Local de Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This