CRÒNICA l La CUP suma per poder tornar a estar a l’Ajuntament de Torredembarra

JORDI SALVAT – Torredembarra, 22/4/2023

Si la política fossin matemàtiques, la CUP tornaria a tenir almenys un regidor en el ple municipal torrenc si analitzem la candidatura que han presentat aquest dissabte, 22 d’abril, a les properes eleccions municipals. A la llista cupaire trobem membres que en els darrers comicis formaven part d’altres candidatures de l’espai de l’esquerra transformadora, que podríem pensar que seran l’impuls per recuperar la presència a l’Ajuntament de Torredembarra que va perdre el 2019 per un grapat de vots, en no superar la barrera del 5% i entrar en el repartiment de regidors. Però la política no són matemàtiques i haurem d’esperar més d’un mes per obtenir una resposta de les urnes.

Si una cosa s’ha de reconèixer a la CUP és que fa coses diferents i la presentació de la seva candidatura no ha estat una excepció. Mentre aquesta mateixa setmana ERC i Junts presentaven els membres de les seves llistes, un a un, precedits d’apunts personals i laborals, els cupaires han repartit una papereta electoral amb els 22 noms -disset titulars i cinc suplents-. Fins ara sabíem els quatre primers.

Una altra cosa diferent és que l’acte l’han tancat amb una actuació d’en Jordi Suñé -integrant dels Julivert i Tres- i un vermut per la quarantena de persones aplegades a la plaça de la Vila, davant del local electoral que han aprofitat per inaugurar oficialment. Curiosament, el local és el mateix que fa quatre anys ocupava Guanyem Tarragona, la coalició liderada per l’exalcalde Enric Grangel. El número dos d’aquella llista, Francesc Mercadé, figura en el quinzè lloc de la candidatura cupaire. En podríem dir ampliar la base.

També l’intenten ampliar cap a l’Alternativa Baix Gaià. A més de Robert Tatay en el segon lloc, hi ha altres membres de l’Alternativa Baix Gaià, com Maria Tadeo, cinquena a l’Alternativa Baix Gaià el 2019 i ara en el setzè lloc de la CUP. Entre el públic es podien veure un parell d’exregidors de la formació de l’esquerra independentista, que aquest cop no es presenta als comicis.

Els parlaments han estat curts, potser perquè la proposta política de la CUP ja està definida es de fa molts anys i, com més temps passa, més clar tenen que s’ha d’aplicar. La primera a parlar ha estat Núria Maled, tercera de la llista, que ha definit la candidatura com representativa de molts àmbits del municipi i ha incidit en què la força de la CUP és la seva gent. I ho demostra la fidelitat dels membres de la candidatura, que repeteixen en gran part respecte fa quatre anys. Abans de donar pas al concert i el vermut ha intervingut el cap de llista, Toni Sacristan, que ha definit el projecte de la CUP com l’únic que pot solucionar els problemes conjunturals i estructurals -habitatge, serveis públics i fiscalitat- del municipi perquè va a la seva arrel.

Sacristan ha carregat contra les forces polítiques que han governat la Torre els darrers anys i les ha acusat d’un estancament generalitzat i, per això, aposta per un canvi de model en molt àmbits i ha posat l’exemple de la recollida de la brossa i la neteja viària, que volen remunicipalitzar. Ha definit la el projecte de la CUP com de transformació i l’únic vot útil de l’esquerra transformadora. Veurem si els votants el graner de votants de Guanyem i l’Alternativa -gairebé 350 vots- ho veuen així i el segon regidor deixa de ser una utopia.

Candidatura

1. Toni Sacristan Prats

2. Robert Tatay Ribes

3. Núria Maled Fàbregas

4. Sònia Fuentes Trillas

5. Antonio Tolrà Bellmun

6. Judith Aspa Martín

7. Montserrat Ferres Reyes

8. Martí Mercadé Pujol

9. Gerard Fuentes Llorach

10. Meritxell Alfonso Comas

11. María Elisa Aiello

12. Montserrat Fàbregas Villaret

13. Julià García Muntané

14. Manel Roldan Cano

15. Francesc Mercadé Teixidó

16. Maria Tadeo López

17. Amadeu Ferrari González

Suplents

1. Blanca Mari Fortuny

2. Oriol Bozzo Balbastre

3. Albert Cano Abad

4. Clara Mercadé Pujol

5. Anna Batista Inglés

Foto: Gran part de la candidatura de la CUP en l’acte de presentació. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This