Rosalia Papiol és escollida nova Jutgessa de Pau de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/4/2023

El ple municipal de Torredembarra va escollir aquest dijous, 20 d’abril, la nova Jutgessa de Pau del municipi. Es tracta de Rosalia Papiol, que des del 2019 exercia de Jutgessa de Pau suplent, i que va obtenir la majoria absoluta -nou vots dels regidors- en la primera votació i no en va caldre cap més. En total hi havà onze candidats, que van treure els següents vots: Josep Maria Cunillera, 3; Ginés Heredia i Jordi Girol, 2, i l’actual jutgessa de pau, Aurora Roldán, 1.

“Estic jubilada però soc una persona activa i crec que puc aportar alguna cosa a Torredembarra, que és el municipi on hi he viscut més anys”, explicava Papiol al Torredembarra Actualitat. Considera, a més, que els quatre anys que ja exercit de Jutgessa de Pau suplent l’ajudarà en el nou càrrec, ja que durant el confinament va haver d’estar més activa del que és normal en una jutgessa suplent.

Papiol destaca el paper dels jutjats de pau per evitar que les persones hagin de sortir del municipi per fer certs tràmits administratius i també la funció de mediació en conflictes. “Potser és una feina poc vistosa, però molt positiva”, conclou.

El passat mes de novembre, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va comunicar a l’Ajuntament la finalització del termini de quatre anys per al qual va ser nomenada l’actual Jutgessa de Pau titular de Torredembarra, Aurora Roldán. El ple de l’Ajuntament va iniciar els tràmits per a escollir un nou o nova jutge o jutgessa de pau a la sessió del passat mes de desembre i durant el mes de gener es va obrir el termini per presentar candidatures.

Ara s’haurà d’obrir un nou procés per escollir el Jutge o Jutgessa de Pau suplent.

Foto: Rosalia Papiol és la nova Jutgessa de Pau de Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This