L’Aul@.tdb, un espai per poder fer accessibles les noves tecnologies a la ciutadania

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/4/2023

Torredembarra disposa des d’ara d’una aula digital, per tal de reduir l’escletxa digital i afavorir la capacitació tecnològica de les persones amb menys recursos. Situada al número 16 del carrer de la Muralla,, l’Aul@.tdb està equipada amb quinze ordinadors amb paquet office i connexió a internet. En una segona fase, a l’espera de la resolució d’una subvenció de la Diputació de Tarragona, s’hi instal·larà una pissarra digital.

Es tracta d’un projecte transversal que ha implicat les regidories d’Acció Social i Igualtats, Educació i Joventut i també la Biblioteca Mestra Maria Antònia i l’àrea TIC de l’Ajuntament de Torredembarra.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha assenyalat aquest dilluns, 3 d’abril, que, amb aquesta inversió, l’Ajuntament disposarà d’un únic espai on poder fer accessible les noves tecnologies a la ciutadania. I és que un dels principals objectius de Aul@.tdb és fer accessibles les noves tecnologies a qui no tingui recursos propis, com ara joves, gent gran, nouvinguts o persones sense feina. Així, podran tenir a l’abast les oportunitats del món digital i adquirir les habilitats i capacitats que afavoreixin la seva integració laboral i social.

Per la seva banda, la regidora d’Acció Social i Igualtats, Marga Rovira, ha destacat que seran molts els col·lectius del municipi que es podran beneficiar d’aquest espai, que permetrà acabar amb la dispersió actual.

Així, el Servei Municipal d’Orientació Laboral hi farà càpsules formatives i tallers encarats a trobar feina, com ara l’elaboració d’un currículum vitae, tràmits relacionats amb les administracions, com el Servei d’Ocupació de Catalunya i també serà un espai per a consultes de feina.

El nou equipament també serà un recurs pel Servei de Primera Acollida, que atén els col·lectius de nouvinguts, refugiats, sol·licitants d’asil, apàtrides i retornats. A més, també donarà atenció al Centre Obert Capicua, el servei municipal de reforç escolar per a famílies en situació de vulnerabilitat. L’aula digital també està pensada per a cobrir necessitats puntuals, com ara les preinscripcions escolars.

La inversió per posar en marxa l’Aul@.tdb ha estat de 24.870,47 euros d’obra de reforma de l’espai, 6.284,63 euros d’obra d’instal·lació de connexions elèctriques i 3.751 euros d’adquisició de taules.

Foto: Eduard Rovira i Marga Rovira durant la visita a l’Aul@.tdb. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This