En Comú Podem Torredembarra presenta Luisfer Turrens com a cap de llista

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/4/2023

Aquest divendres, 31 de març, es va presentar oficialment el vuitè alcaldable per a les eleccions municipals de Torredembarra del proper 28 de maig. Es tracta de Luisfer Turrens, que lidera per segon cop una llista electoral torrenca. Després de ser el número u de Podem el 2019 i no aconseguir representació municipal, Turrens encapçala enguany la candidatura conjunta de la coalició En Comú Podem Torredembarra.

La presentació es va fer en un acte públic a la Sala Cal Maiam davant una vintena de persones Van acompanyar Turrens la secretària d’organització de Catalunya En Comú, Agnès Petit, i la candidata d’En Comú Podem a l’alcaldia del Vendrell, Yolanda López.

El cap de llista d’En Comú Podem va explicar que ja tenen molt avançat el programa electoral i que inclou cinquanta propostes concretes per al municipi. Turrens va assenyalar que una d’aquestes propostes és la creació d’una regidoria de Feminismes i LGBTIQ, per vetllar perquè totes les polítiques municipals estiguin impregnades d’una visió de gènere: “El 2019 ja portàvem aquesta proposta al programa, quan ningú ho portava, i en quatre anys han canviat moltes coses i potser alguna altra formació ho portarà”.

La remunicipalització del servei de recollida de residus és una altra de les gras propostes de la formació ecosocialista per resoldre el col·lapse del servei els darrers anys i Turrens va criticar que s’hagi doblat el pressupost anual de la recollida de residus amb la licitació d’un contracte d’urgència: “La gestió pública, quan es fa bé, sempre és millor que la privada i hi ha exemples on es por veure. Si estem al govern exigirem que es faci un estudi exhaustiu encaminat a assolir que al final del mandat es pugui remunicipalitzar el servei de recollida d’escombraries.”

També l’habitatge preocupa molt a En Comú Podem i reclama “ser valents i intervenir el mercat de l’habitatge”. Turrens va denunciar que, segons informació oficial de l’Ajuntament, hi ha 500 habitatges buits a Torredembarra, i que cal aplicar l’ordenança municipal reguladora existent per identificar aquests habitatges i declarar-los desocupats. El cap de llista ecosocialista és partidari d’incentivar que es rehabilitin i lloguin aquests habitatges a través de bonificacions i ajudes, com s’ha fet en altres ajuntaments on ha governat En Comú Podem, i no descarta les sancions a propietaris amb habitatges buits.

En els propers dies, En Comú Podem Torredembarra farà pública la seva candidatura completa i donarà a conèixer el seu projecte per al municipi, “verd, feminista i valent per buscar el benestar de la gent”, a través de trobades amb veïns i veïnes, cartelleria i xarxes socials.

Foto; Una imatge de l’acte de presentació de la candidatura ecosocialista a Cal Maiam. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This