Torredembarra acull el 23è Fòrum Escoles Verdes el 17 de març

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/3/2023

El proper divendres 17 de març se celebrarà a Torredembarra un dels Fòrums del Programa Escoles Verdes, que comptarà amb la participació d’uns vuitantena d’alumnes i mestres de dotze centres educatius de primària del Tarragonès.

El programa d’Escoles Verdes és un programa de la Generalitat de Catalunya que sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’educar en relació als nous reptes i valors de la sostenibilitat.

Aquesta xarxa d’escoles per la sostenibilitat compta actualment amb 759 centres educatius, dels quals 165 són de la demarcació de Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Priorat i Baix Penedès). Anualment aquests centres organitzen un Fòrum, una trobada de mestres i alumnes per compartir experiències, propostes i idees. Enguany, al fòrum dels centres de primària de Torredembarra cada centre serà representat per un o dos docents i de quatre a vuit alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

En total, un centenar persones a cada fòrum, entre docents i alumnes, es reuniran per compartir les accions d’educació per la sostenibilitat que duen a terme als seus centres. A partir de les 9 hores del matí, els alumnes i els mestres d’aquestes escoles es trobaran a la Sala Cal Maiam en la benvinguda  institucional, on seran rebuts per l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira i Gual, i representants dels departaments d’Acció Climàtica i d’Educació de la Generalitat.

Posteriorment, als espais exteriors del Patronat Antoni Roig tindrà lloc el mercat d’experiències, en el qual uns alumnes de cada centre exposen i expliquen una de les accions que realitzen al centre com a escola verda, mentre la resta d’alumnes del centre passegen i coneixen les experiències dels companys d’altres centres.

Després d’esmorzar alumnes i mestres es repartiran en petits grups, per treballar i reflexionar sobre els objectius i l’abast de les accions que es fan als centres del programa. D’aquest treball per grups en  sortiran cartells i un manifest que s’exposaran a la cloenda de la tarda.

Tots els grups es retrobaran dinaran també al Patronat Antoni Roig i, pels volts de les 3 de la tarda, s’iniciarà una cercavila festiva des del lloc de dinar fins a la Plaça del Castell l’Ajuntament, en la qual els participants passejaran per Torredembarra amb els missatges positius envers la sostenibilitat que  hauran treballat durant el matí. A quarts de quatre tindrà lloc la cloenda a la Plaça del Castell l’Ajuntament, amb la presència de la regidora d’Educació Maria Gual.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This