Fundació Onada proposa que es facilitin pisos de suport per a persones amb discapacitat

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/3/2023

La Fundació Onada vol aprofitar l’elaboració del Pla d’Habitatge Local de Torredembarra per resoldre una de les necessitats de persones amb discapacitat del municipi: pisos de suport i llars per aquest col·lectiu. Per això demana que els veïns i veïnes donin suport a aquesta proposta en el procés participatiu que s’està desenvolupant fins el 19 de març en el web plahabitatge.torredembarra.cat.

Segons la Fundació Onada, el col·lectiu de persones amb capacitats diverses disposa d’un Centre Ocupacional al municipi, amb atenció diürna) i tenen un Esplai de Lleure, però es troben que la majoria de famílies cuidadores estan envellint, i topen amb un futur incert per als seus fill/es, ja que manquen serveis de llars adaptades i/o pisos amb suport.

“És molt trist per aquestes famílies i per les pròpies persones afectades pensar que això representarà que hagin de marxar del poble, del seu poble,  a residències de ciutats com Tarragona o El Vendrell. Aquestes persones tenen un arrelament a Torredembarra, aquí tenen autonomia personal (coneixen l’entorn, van a comprar i passejar soles, saluden i es relacionen amb els veïns,…) Són felices al seu Lloc, amb els seus… No volen haver de marxar”, afirmen des de l’Onada.

Recorden que fa anys que es treballa i es trasllada aquesta demanda a l’Ajuntament, i ara és el moment de donar-li veu i vot a través de l’elaboració d’un Pla d’Habitatge Local, en què l’Ajuntament ha obert un procés de votació i participació ciutadana. Per això fan una crida a enviar aquesta proposta de proporcions pisos de suport i llars per al col·lectiu de persones amb capacitats diverses.

Foto: La Fundació Onada compta amb un Centre de Treball i un Espai de Lleure a Torredembarra. / JOAN CASAS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This