El FIC-CAT amplia el seu vessant pedagògic i treballa amb alumnes de l’Institut Ramon de la Torre

REDACCIÓ – Torredembarra, 7/3/2023

El FIC-CAT continua amb l’objectiu de fomentar el treball audiovisual a les aules i, per aquest motiu, ofereix tallers gratuïts a totes aquelles escoles i instituts que ho sol·licitin. Antonio Barrero i Pilar Franquet són els membres del comitè encarregats d’ensenyar els joves sobre qualsevol aspecte del procés de realització audiovisual que necessitin. Els últims sis tallers han tingut lloc a l’Institut Mediterrània del Vendrell, a l’escola l’Estel de Bonastre i a l’Institut Ramon de la Torre.

A l’Institut Ramon de la Torre es va treballar amb alumnes de segon del grau mitjà d’administratiu, els quals havien de fer sis vídeos d’una durada de minut i mig per tal de presentar-los a la jornada de portes obertes del centre. Les imatges ja les tenien gravades, amb entrevistes a professors, alumnes i exalumnes,  i el taller va consistir en seleccionar les imatges i fer el muntatge de música, transicions, sonorització, ajustos de color…i tots els aspectes necessaris per a l’edició del treball.

A l’Institut Mediterrània del Vendrell es van realitzar un total de quatre tallers per a alumnes de segon d’ESO, els quals feien un projecte sobre la pubertat i havien d’enregistrar i editar curtmetratges relacionats amb aquesta etapa de l’adolescència i totes les inquietuds, neguits i vivències que comporta. El taller es va adreçar específicament al rodatge: la planificació, plànols idonis, moviments de càmeres, angulació…tota la part més tècnica. La gravació, en aquest cas, es va fer amb telèfons mòbils.

Finalment, a l’Escola l’Estel de Bonastre els tallers es van realitzar en dos dies. Els i les alumnes de cinquè i sisè de Primària estaven fent un documental sobre els avis i àvies bonastrencs, on els hi feien entrevistes sobre l’origen dels conreus, com l’olivera, la vinya o l’ametller i com han evolucionat al llarg dels anys. Barrero, en aquest cas, els va orientar sobre com fer el guió i les pautes que havien de seguir a l’hora de fer les entrevistes i la col·locació correcta de la càmera per fer pla i contrapla.

Les escoles i instituts que vulguin sol·licitar els tallers, ho poden fer enviant un correu electrònic a info@fic-cat.cat.

Foto: Una de les sessions a l’Institut Ramon de la Torre. / FIC-CAT

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This