Es mantenen les previsions i la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Torredembarra estarà enllestida en un any

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/3/2023

Torredembarra ha celebrat la Junta Local de Seguretat aquest dimecres, 1 de març, i abans d’analitzar les dades d’aquest darrer any, s’ha fet una visita a les obres de la comissaria dels Mossos d’Esquadra del municipi. Segons el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Àngel Xifré, les obres marxen segons el calendari previst i la comissaria podrà entrar en funcionament el primer trimestres de de l’any vinent.

“En la visita d’obres hem pogut comprovar que aquest mes de febrer s’ha acabat la fonamentació i la planta subterrània i, a partir d’aquí, la construcció segueix els passos que tenia previstos i estarà acabada el mes de febrer de l’any vinent i esperem que el primer trimestre de 2024 pugui entrar en servei”, ha explicat Xifré, que considera que aquesta comissaria és necessària per millorar el treball de proximitat dels Mossos d’Esquadra.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha destacat la dada que de totes les denúncies i incidències que s’han produït dins el terme municipal un 75% són denúncies fetes a la comissaria de la Policia Local i només un 25% directament a Mossos d’Esquadra i que, segons Rovira, justifica la construcció de la comissaria de la policia autonòmica, ja que així les denúncies es podran tramitar directament als Mossos i alleugerirà l’actual feina administrativa de la policia local.

Durant la Junta Local de Seguretat s’ha fet una bona valoració de la col·laboració entre els diferents cossos policials, que es preveu que encara millori més amb l’obertura de la futura comissaria de Mossos d’Esquadra. Des de ja fa mesos. Hi ha grups de treball integrats per membres de diferents cossos per avançar feina de cara a l’entrada en servei de la nova comissaria.

Més prevenció, més efectivitat

L’increment de polítiques preventives ha millorat l’efectivitat de la Policia Local de Torredembarra, segons l’alcalde, Eduard Rovira. En aquest sentit, ha recordat l’augment d’eines tecnològiques amb què s’ha dotat la Policia Local (càmeres lectores de matrícules, dron, càmeres personals), així com la formació dels agents i també l’entrada en vigor de normatives com la dels vehicles de mobilitat personal o el reglament orgànic de la policia.

Els diferents representants dels cossos policials han coincidit a explicar que el nombre de fets delictius es troba estabilitzat i on s’han vist increments és en la denúncia d’estafes en línia, de petits furts en establiments i de robatoris amb força a vehicles, tot i que una vegada detinguda la persona responsable, aquests han baixat. També han baixat els robatoris amb força en domicilis.

Pel que fa a les dades estadístiques de les actuacions dutes a terme per la Policia Local de Torredembarra, destaca l’increment del 12,24 % en la gestió i atenció de requeriments, passant dels 13.112 durant el 2021 als 14.717 el 2022. Per àmbits d’actuació, el 35 % han estat de seguretat ciutadana, 21 % policia de trànsit, 14 % policia assistencial, 4 % policia administrativa, 1 % policia judicial i 25 % altres.

Pel que fa a policia administrativa, s’han realitzat 324 inspeccions policials i 100 denúncies o actes d’ordenances municipal. En l’àmbit assistencial, s’han dut a terme 1.854 actuacions (112 relacionades amb la gent gran, 306 amb menors i 1.436 relacionades amb acompanyaments d’emergències, intervencions amb animals, incendis, objectes perduts, etc.).

Els accidents de trànsit es mantenen

Els accidents de trànsit s’han pràcticament mantingut (129 el 2022 per 127 el 2021). Relacionat també amb el trànsit, l’any passat es van fer 123 proves d’alcoholèmia (59 positives penals, 1 negativa penal i 63 administratives). També es van instruir 93 diligències per delictes contra la seguretat viària). En l’àmbit de policia judicial es van instruir 1.735 diligències, amb 45 detinguts i 375 persones investigades.

A més, la Policia Local de Torredembarra compta amb una unitat de platges i dirigeix el servei de salvament. Les dades destacades del 2022 són el rescat de 13 persones o les 432 cures realitzades, sense comptabilitzar cap víctima. També disposa d’una unitat d’educació viària que ha format 1.589 alumnes el darrer curs 2021-2022 i que des de la seva creació, el 1991, ha impartit formació a 43.125 persones.

A la Junta Local de Seguretat de Torredembarra, hi han pres part l’alcalde, Eduard Rovira; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré; la directora general d’Administració de la Seguretat de la Generalitat, Sònia Andolz; la subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local, Begoña Curto; la directora dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Tarragona, Eli Llombart; el Subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà; i comandaments de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Agents Rurals.

Foto: Un moment de la Junta de Seguretat Local de Torredembarra. ANNA F. / AJ, TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This