Torredembarra posa en marxa el procés participatiu per a l’elaboració del Pla Local d’Habitatge

REDACCIÓ – Torredembarra, 27/2/2023

El procés participatiu per a l’elaboració del Pla Local d’Habitatge de Torredembarra arriba aquest mes de març a la fase central amb la presentació de propostes per part de la ciutadania. L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Guasch, han presentat aquest dilluns, 27 de febrer, la realització de la sessió inspiradora que tindrà lloc aquest dijous, 2 de març, i l’obertura de recepció de propostes de la ciutadania, del 3 al 19 de març, a través de la plataforma en línia plahabitatge.torredembarra.cat

Què és un Pla Local d’Habitatge?

El Pla Local d’Habitatge (PLH) és un document tècnic que, a partir de l’anàlisi de la situació de l’habitatge a Torredembarra i de les condicions de context socioeconòmic, urbanístic i d’organització municipal, defineix i concreta, per un període de sis anys, les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local en matèria d’habitatge, amb l’objectiu de fomentar l’assoliment del dret de la ciutadania a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles.

El PLH consta de tres fases diferenciades i seqüencials: la primera és la realització d’una diagnosi sobre la situació de l’habitatge. La segona, la participació ciutadana en base al document de diagnosi inicial com a procés d’identificació dels objectius de futur, i la tercera, l’establiment de l’estratègia per aconseguir-los.

La diagnosi sobre la situació de l’habitatge ha estat realitzada per una empresa especialitzada i la fase relativa al procés participatiu ja ha tingut un primer moment amb entrevistes a associacions veïnals, agents de la propietat immobiliària, entitats socials, joves, etc. Ara arriba el moment de recollida de propostes ciutadanes a través de la plataforma en línia plahabitatge.torredembarra.cat En aquest espai, es podrà consultar la diagnosi i es disposarà de formularis per desenvolupar les diferents aportacions. Hi poden participar les persones empadronades a Torredembarra, a partir de 16 anys.

El tret de sortida serà la sessió inspiradora que es durà a terme el 2 de març, a les 18.30 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, amb la participació del cap de l’Agència de l’Habitatge de la generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, David Lluís.

S’ha previst que duran el mes d’abril tingui lloc la fase d’anàlisi de les propostes presentades i, posteriorment, l’aprovació del Pla Local d’Habitatge i difusió a la ciutadania.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que l’elaboració del Pla Local d’Habitatge de Torredembarra ha estat una de les eines de planificació del municipi que s’han volgut desenvolupar aquest mandat i que serviran, entre d’altres, per a la futura redacció del que ha de ser el nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal.

El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Guasch, ha comentat que a més de ser una eina bàsica del futur PUOM i per detectar les necessitats relacionades amb l’habitatge, també és essencial per a poder complir amb el Pla territorial sectorial de l’habitatge de la Generalitat que contempla la necessitat d’incrementar el parc d’habitatge social a Catalunya en els propers vint anys.

Foto: Josep Maria Guasch i Eduard Rovira, durant la roda de premsa. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This