Torredembarra celebra el Dia Internacional de les Dones del 8 al 12 de març

REDACCIÓ – Torredembarra, 24/2/2023

La Regidoria d’Acció Social i Igualtats presenta un seguit d’actes commemoratius per a celebrar el Dia Internacional de les Dones, que tindran lloc del 8 al 12 de març. Sobre les activitats d’enguany, la regidora responsable d’aquesta àrea, Marga Rovira, ha destacat la implicació dels instituts del municipi tant en els actes que es faran el 9 de març al matí com, especialment, amb la participació dels alumnes de Batxillerat artístic de l’Institut Torredembarra en el primer Concurs de disseny del cartell dels actes del 8M que il·lustra la programació. S’hi van presentar 33 treballs i el jurat va escollir com a guanyadora l’obra de Marcel Serrano López.

La regidora d’Acció Social i Igualtats, Marga Rovira, també ha ressaltat la importància d’implementar la igualtat de gènere i dels drets LGTBI en les polítiques municipals des d’un enfocament transversal i fer-ne partícip el jovent. En aquesta línia, la Regidoria obsequiarà els alumnes amb una samarreta amb el lema ‘Torredembarra per la igualtat’, amb un disseny que contempla la igualtat amb perspectiva interseccional, és a dir, d’ètnia, de gènere, de procedència, de classe social, d’edat, de diversitat funcional, entre d’altres.

Altres actes destacats són la conferència del 10 de març ‘La cacera de bruixes a Catalunya’, per l’alt interès de l’estudi centrat en territori tarragoní o el taller i la projecció del documental  ‘Patriarcado, el organismo nocivo’, amb cinc candidatures als Premis Goya 2023.

Programació

Dimecres 8 de març

A les 12 h, a la plaça del Castell

Lectura del manifest.

A les 17.15 h, a la Biblioteca

Tertúlia amb el Club de mestres sobre l’àlbum il·lustrat ‘La verdadera historia de la rata que nunca fue presumida’.

Organitza: Biblioteca Mestra Maria Antònia i ICE URV.

Dijous 9 de març

De 12 h a 13 h al Casal

Xerrada ‘Coneguem i previnguem  les violències que operen en els espais d’oci nocturn’, a càrrec de tècniques especialitzades en violència de gènere i encarregades dels Punts Liles a Torredembarra. Adreçada als alumnes de l’Institut Ramon de la Torre i de l’Institut Torredembarra.

13.30 h a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat

Lliurament del premi  del  Concurs de disseny del cartell dels actes del 8M pels alumnes de Batxillerat artístic de l’Institut Torredembarra.

Seguidament, Ball ¡Torredembarra es mou per la igualtat’ i presentació de la samarreta.

Organitza: Regidoria d’Acció Social i Igualtats.

Divendres 10 de març

A les 19 h, al Pati del Castell

Conferència ‘La cacera de bruixes a Catalunya’ a càrrec d’Agustí Alcoberro Pericay (vicerector de Patrimoni i Activitats Culturals de la Universitat de Barcelona)

Organitza : Regidoria d’Acció Social i Igualtats.

Dissabte 11 de març

A les 19 h, a cal Maiam

Taller i projecció del documental ‘Patriarcado, el organismo nocivo’ i col·loqui amb el públic: Albert Sanfeliu Rodríguez – Codirector del documental

Organitza: Regidoria de Cultura

Diumenge 12 de març

A les 12 h  a la plaça de la Vila

Diada Castellera: Dones Amunt. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dones

Participació dels Xiquets de Torredembarra, la Colla Xiquets del Serrallo i la Colla dels Manyacs de Parets.

Organitza: Colla Castellera dels Xiquets de Torredembarra.

Altres actes a la Biblioteca Mestra Maria Antònia:

Divendres 24 de març, 18 h

Tertúlia amb el Club de novel·la sobre ‘Cauterio’, de Lucía Lijtmaer.

Exposició tot el mes de març

Llibres sobre bruixes, herbes i remeis.

Dones i esport

D’altra banda, del 4 al 12 de març té lloc la XIV Setmana de la Igualtat «Dones i esport» que organitza el Consell Esportiu del tarragonès i que també compta amb la col·laboració del Consell Esportiu del Tarragonès. En aquest espai, es pot consultar tota la programació.

Foto: El guanyador del primer Concurs de disseny del cartell dels actes del 8M que il·lustra la programació. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This