La Policia Local de Torredembarra posa en marxa la Unitat de Vigilància Aèria

REDACCIÓ – Torredembarra, 15/2/2023

La Policia Local de Torredembarra posa en marxa la Unitat de Vigilància Aèria (dron) i s’estrenarà oficialment aquest diumenge, 19 de febrer, al migdia amb la rua de Carnaval que tindrà lloc al passeig Marítim. Durant la presentació que s’ha dut a terme aquest 15 de febrer, al matí, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que aquest servei s’activarà en casos d’emergències (incendis, accidents…), vigilància rural i urbana, esdeveniments multitudinaris, salvament i socorrisme en temporada d’estiu, prevenció de la delinqüència (detecció de plantacions de marihuana, seguiment de vehicles sospitosos, etc.) i també per funcions d’inspecció administrativa (ocupacions de via pública…).

El cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal, ha comentat que la Unitat de Vigilància Aèria està integrada per tres agents de la Policia local que han estat formats a l’Aeroclub de Reus com a pilots de drons i han superat els exàmens finals oficials d’AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria). També s’han format en radiofonia al mateix Aeroclub de Reus.

El dron que ha adquirit l’Ajuntament de Torredembarra compta amb videogravació tèrmica i infrarojos. Ja que la càmera detecta punts de calor això permet, per exemple, trobar persones que s’hagin perdut o plantacions de marihuana dins d’habitatges o naus industrials. També s’ha adquirit una antena de radiofreqüència aeronàutica i quatre portàtils banda aèria VHF. Aquesta eina es molt útil ja que també permetrà comunicar-se des de terra als helicòpters de salvament en casos d’emergències.

La inversió total ha estat de 15.155,82 euros (IVA inclòs) comptat els aparells, la formació, assegurança, certificats de registres i l’estudi aeronàutic de seguretat.

La Unitat de Vigilància Aèria de la Policia Local de Torredembarra és una de les eines que també estarà a disposició de l’Acord de col·laboració per a la prestació del servei de Policia Local als ajuntaments de Torredembarra, Creixell i Altafulla.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha ressaltat que la seva posada en marxa està en la línia iniciada de modernització de la Policia Local de Torredembarra amb diferents millores com les càmeres ubicades a les principals entrades al municipi, el vehicle equipat amb càmera lectora de matrícules, la càmera, les càmeres unipersonals o l’App TDB Alerta.

Foto: Un dels agents de la Policia Local de Torredembarra amb el dron i la pantalla de visió / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This