Toni Sacristan tornarà a encapçalar la candidatura de la CUP a Torredembarra

JORDI SALVAT – Torredembarra, 5/2/2023

La CUP ha presentat aquest diumenge, 5 de febrer, les persones que ocuparan els quatre primers llocs de la seva candidatura a les eleccions municipals de Torredembarra del proper 28 de maig. També ha definit els quatre eixos principals del seu programa electoral. El cap de llista tornarà a ser, com en les dues convocatòries electorals, Toni Sacristan, de 35 anys, que ja va ser regidor entre en el mandat 2015-2019.

La gran novetat de la candidatura cupaire la trobem en el segon lloc, amb Robert Tatay, tècnic de mitjans de comunicació i actual president de la Colla Castellera Xiquets de Torredembarra i que en les eleccions de 2019 va ser el número dos de de l’Alternativa Baix Gaià. En el tercer lloc repeteix l’educadora Núria Maled i en el quart trobem Sònia Fuentes, que va ocupar la novena posició en els darrers comicis.

En un acte conduït per la membre de l’assemblea local Montserrat Ferrés, els quatre candidats han desgranat les principals propostes de la CUP per aquests comicis i que divideixen en quatre eixos. Sacristan ha reclamat la remunicipalització dels serveis bàsics de l’Ajuntament i ha posat l’exemple de la recollida de la brossa i la neteja viària, ja que consideren que els carrers cada cop estan més bruts i la brossa desborda els contenidors. Però també aposta perquè el subministrament d’aigua, el transport públic, la residència de la gent gran i la recaptació d’impostos siguin 100% públics. Considera que el model externalitzat d’ERC i el PSC els darrers anys està esgotat ja que és més car, dona pitjor servei i no garanteix els drets laborals dels treballadors, a més de ser més difícil de fiscalitzar.

Un altre eix és avançar cap a una fiscalitat justa i progressiva, en què qui més té més contribueixi al bé comú, amb unes ordenances fiscals que discriminin positivament les rendes del treball i recaptar més i millor de les rendes del capital per finançar els serveis públics. El tercer, l’habitatge, amb la imposició de de sancions i multes a entitats bancàries i grans tenidors que tinguin immobles buits -que xifren en un miler al municipi- per poder frenar l’especulació i crear un parc públic d’habitatges i controlar els pisos turístics per repensar el model actual.

El darrer eix és la participació ciutadana convertint-la en una pràctica política constant i permanent a l’Ajuntament, amb l’impuls de pressupostos participatius, consultes populars vinculants, una auditoria ciutadana per conèixer l’origen del deute municipal i mecanisme per saber l destí dels diners públics.

Sacristan també ha criticat el govern d’ERC amb majoria absoluta dels darrers anys ha fet que el municipi s’estanqui. “Entenem que la situació política, social i econòmica del municipi exigia portar a la pràctica més polítiques valentes que transformessin la realitat més immediata. Calien polítiques públiques que posessin la ciutadania en el centre de les decisions i no ha estat. La CUP ens reivindiquem com l’única opció d’esquerres i independentista que pot capgirar la situació i també impedir un pacte entre ERC i el PSC. Ens reivindiquem com l’únic vot útil d’esquerres i independentista”, ha afirmat Sacristan.

Foto: D’esquerra a dreta, Núria Maled, Robert Tatay, Toni Sacristan, Sónia Fuentes i Montserrat Ferrés. / TDB

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This