Subvenció de més de 12.000 euros de la Generalitat per al Castell de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 30/1/2023

L’Ajuntament de Torredembarra ha rebut una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per un import total de 12.330 euros dins la línia d’elaboració de plans directors, d’ús i manteniment o especials de protecció de monuments o conjunts històrics. Concretament, l’ajut econòmic va destinat a la redacció del Pla d’usos i manteniment del Castell de Torredembarra, Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

El Pla d’usos i manteniment del Castell de Torredembarra ha estat elaborat per la Fundación Santa María la Real del Patrimonio Histórico, per un import de 26.862 euros (IVA inclòs). El pla conté tres eixos principals: l’inventari, el diagnòstic i la proposta d’accions, i al mateix temps, les normés d’ús que han de contemplar totes les activitats dels diferents col·lectius que interactuen amb el monument.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Batet, ha explicat que l’elaboració d’aquest pla s’emmarca en els esforços que es duen a terme per a la millor conservació del Castell i ha recordat que temps enrere ja es va dur a terme l’estudi històric i arqueològic (treball que no s’havia relacionat quan es va recuperar el Castell, ja que en aquell moment no s’exigia) i s’han realitzat diferents intervencions a les voltes del Pati, a l’arcada de la Sala Lluís d’Icart i a d’altres sales de la planta baixa.

Recentment, la Fundación Santa María la Real del Patrimonio Histórico ha entregat la redacció del Pla d’usos i manteniment del Castell. Ara, des dels serveis tècnics de l’Ajuntament i la Regidoria de Cultura i Patrimoni s’estudiarà el document i es faran els passos per projectar la seva implantació junt amb l’encàrrec de realització del pla director del monument.

Foto: Una imatge del Castell de Torredembarra, / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This