Daniel Rovira recupera el tron del Concurs de Cultivadors de Calçots de Valls

REDACCIÓ – Valls, 29/1/2023

El pagès de Torredembarra Daniel Rovira ha guanyat la 35a edició del Concurs de Cultivadors de Calçots de Valls, celebrat aquest diumenge, 29 de gener, a la capital de la l’Alt Camp durant la Gran Festa de la Calçotada. És el setè cop que Horta Torrenca -primer Jordi Rovira i ara el seu germà Daniel- pugen al lloc més alt del podi d’aquesta competició on hi participen cultivadors de la IGP Calçot de Valls. Ho han aconseguit en només deu edicions.

L’any passat Daniel Rovira no va poder participar al Concurs de Cultivadors de Calçots de Valls, ja que les bases del impedeixen participar al guanyador de l’edició anterior. El 2022 Rovira va fer de de jurat, un paper que tornarà a desenvolupar en la propera.

Darrera de Rovira ha quedat Fernando Monné, de Castellvell del Camp, i els Gemans Blanch, d’Altafulla, han completat el podi. Monné també ha guanyat el premi a la millor mota de calçot.

Rovira ha destacat en declaracions al Torredembarra Actualitat el valor del el triomf d’enguany perquè l’aiguat que va caure el setembre passat va endurir molt la terra i ha costat calçar i fer créixer els calçots fins a una bona mida, tot i que la molt bona terra que hi ha a Torredembarra hi ha ajudat. A més, el pagès torrenc ha assenyalat l’augment de nivell dels participants els darrers anys gràcies a l’impuls de la IGP Calçot, de la qual Rovira en firma part del Consell Regulador, per aconseguir un producte més homogeni que reforci la marca.

Si que Rovira lamenta que l’Ajuntament de Torredembarra no aprofiti aquests set cops en deu anys que han guanyar el premi pagesos torrencs per impulsar alguna iniciativa des del punt de vista turístic, com una jornada gastronòmica, de la qual se’n beneficarien els restauradors i pagesos de la vila.

Foto: Daniel Rovira amb el premi amb la seva família i autoritats. / CAMBRA COMERÇ VALLS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This