S’inicien les obres de sanejament i consolidació dels revestiments de la Capella del Castell dels Icart

REDACCIÓ – Torredembarra, 26/1/2023

Aquests dies s’han iniciat les obres de sanejament i consolidació dels revestiments de la Capella del Castell dels Icart de Torredembarra. Es tracta d’una intervenció per a la conservació dels elements recuperables, per tal d’evitar que es malmetin els diferents elements que es conserven originalment i que la seva degradació no avanci, fins al moment que es decideixi la seva restauració i reintegració integral, tal com ha explicat la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Batet.

La intervenció es desenvolupa en dues parts diferenciades:

  1. Buidat del reompliment de terres a la sala annexa a la Capella.
  2. Diferents intervencions en el recinte de la Capella per al sanejat, eliminació i consolidació dels morters i revestiments, i ventilació creuada de la sala.

L’empresa adjudicatària dels treballs és CATARQUEÒLEGS SL per un import total de 48.380 eurps. Per al seu finançament, l’Ajuntament de Torredembarra compta amb una subvenció per a les obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per un import de 19.928,99 euros.

Foto: Una imatge de les obres al castell torrenc./ ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This